Joensuu 15.–17.7.2016

Møtions poksautti festarikirsikkansa

Siihen nähden, että kyseessä oli joensuulaisen Møtionsin ensimmäinen festarikeikka, oli meininki hurjaa ja osaaminen kohdallaan. Bändin syntyhistoria kietoutuu yhteen Ilosaarirockin historian kanssa.

Møtions luomassa klubitunnelmaa. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Møtions soitti Rokki-lauantaina historiansa ensimmäisen festarikeikan, ja tuoreen bänditulokkaan touhu vei yleisön mukanaan. Tuomo Koranderin ja Tommi Vatasen viime vuonna perustama bändi vei Soundi-lavalle kertyneen festarikansan keskieurooppalaisiin klubitunnelmiin. Hyväntuulinen ja energinen keikka piti sisällään tanssittavaa konemusaa sekä räppihittien remiksausta. Väriä live-esiintymiseen toi muutamalla biisillä lavalla vieraillut laulaja Kasii Sequeira-Uski.

Møtionsin alku kietoutuu muutenkin Ilosaarirockin historian kanssa yhteen, sillä Vatanen ja Korander saivat inspiraation musiikin tekemiseen Imagine Dragonsin keikalla pari vuotta sitten. Hyvä meininki tuottaa lisää hyvää meininkiä.

Hyvä meininki yleisössä. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Tällainen EDM ei välttämättä ole se tyypillisin näky Soundi-lavalla, mutta Møtions lunasti paikkansa erittäin vakuuttavalla tavalla. Vaihteleva sääkään ei karkoittanut väkeä, vaan Møtions houkutteli lavan edustan täyteen Sannin keikalta valuvaa väkeä. Meininki oli vakaan ammattitaitoista, vaikka tuoreella bändillä ei ole juurikaan keikkakokemusta. Yleisön joukossa näkyi runsaasti yllättyneen iloisia virneitä. Monet olivat selvästi sattuneet paikalle tietämättä, mistä on kyse.

Vasta pari biisiä julkaissut tuottajakaksikko etenee määrätietoisen oloisesti, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun kasassa on levyllisen verran julkaistua materiaalia, on helppo kuvitella, että tie on auki pitkälle. Älkää ihmetelkö, jos maailma vie joensuulaiskaksikon mennessään. Jo nyt Møtions on herättänyt huomiota ainakin Ruotsissa.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Markus Korpi-Hallila

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: