Joensuu 15.–17.7.2016

Paradise Lost jyräsi Tähtiteltassa

Paradise Lost nousi lavalle ja veti pahuksen hyvän keikan täydelle teltalle. Saimme haastatteluun yhtyeen rumpalin Waltteri Väyrysen.

Katso Netti-TV:n haastatteluvideo.

Paradise Lost. Kuva: Sampsa Geijer

Paradise Lost. Kuva: Sampsa Geijer

Brittiläinen doom metal -pioneeri Paradise Lost soitti lukuisia vanhoja hittejään lähes 30-vuotisen uransa varrelta ja lisäksi uuden ”The Plague Within” -levynsä kappaleita. Jos As I Die -biisi sai yleisön reagoimaan voimakkaasti, niin The Last Time räjäytti pankin totaalisesti.

Nick Holmesin ääni pääsi oikeuksiinsa kitaristi-kosketinsoittaja Greg Mcintoshin tiluttelun ja kosketinkuvioiden kanssa. Myös muut soittajat hoitivat tonttinsa kiitettävästi, ja teltan soundit olivat erinomaiset. Itse yhtye oli todella hyvässä vedossa ja eläytyi esitykseensä voimakkaasti. Tämä kertautui yleisössä, ja nyrkkiä puivat kaikki lapsista vaareihin. Keikalta poistui tyytyväistä väkeä.

Verkkotoimitus haastatteli keikan jälkeen yhtyeen rumpalia Waltteri Väyrystä. Keikka meni Waltterin mielestä todella hyvin, ja hän oli tyytyväinen siihen, että bändi sai piiskattua yleisön mukaan viimeisen festaripäivän väsymyksestä huolimatta.

Yhtyeen viimeisin levy ”The Plague Within” on saanut todella hyvän vastaanoton faneilta, ja palaute on ollut melkeinpä pelkästään positiivista.

Waltteri liittyi yhtyeeseen vuonna 2015 silloisen rumpalin muiden kiireiden takia, mutta sittemmin pesti on vakiintunut. Hän oli alunperin paikkaamassa Paradise Lostin kitaristin Greg Mcintoshin sivuprojektin rumpalia, jolla oli muita kiireitä, ja tätä vakanssia vuoden 2014 hoidettuaan hän sai kutsun Paradise Lostin sessiorumpaliksi ja on sillä tiellä vieläkin.

Bändi on tuottanut hyvinkin erilaisia levyjä. Doom-death metalista goottirokin kautta syntikkapoppiin, ja viimeisimmässä levyssä on palattu taas doom-death metaliin.

Waltterin mielestä tämä on hyvä asia, sillä se kertoo, että bändi on ollut valmis kokeilemaan uutta ja uudistumaan mutta ei ole toisaalta pelännyt palata juurilleen. Nyt bändi on noussut samalle tasolle, jolla se oli suosionsa huipulla 90-luvulla.

Syksyllä bändi lähtee kiertueelle Etelä-Amerikkaan, ja tänä kesänä on vielä joitain festarikeikkoja edessä. Sitten on edessä meno studioon uuden levyn tekemiseksi.

Lopuksi Waltteri tahtoo kiittää kaikkia keikalla olleita. Hänestä oli huikeaa olla Ilosaaressa esiintymässä, koska hän oli aiemmin ollut täällä festarivieraana.

Teksti: Markus Jalkanen
Kuva: Sampsa Geijer

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: