Joensuu 15.–17.7.2016

Miksi Propagandhin keikalle on tultava?

Monen punkin ja vaihtoehtomusiikin ystävän suu loksahti ammolleen keväällä, kun Ilosaarirock ilmoitti kanadalaisen Propagandhin saapuvan Laulurinteelle kesän ainoalle Euroopan keikalleen. Ilosaarirockin verkkotoimitus kysyi kotimaisilta faneilta mikä Propagandhista tekee erityisen intohimon kohteen.

Propagandhi Tähtiteltassa lauantaina 16.7. klo 19:30 alkaen. Kuva: Greg Gallinger.

Propagandhi Tähtiteltassa lauantaina 16.7. klo 19:30 alkaen. Kuva: Greg Gallinger.

Tuomas Mikola, Tryer:

”Propagandhissa yhdistyvät täydellisesti pistämätön sävellystaito, tappavan tarkka soitanta ja tarkkanäköiset kantaaottavat sanoitukset, joissa ei vankeja oteta eikä toisaalta sorruta turhaan ryppyotsaisuuteen. Biiseissä yhdistyy melodinen ja rytminen musikaalisuus hulluun hardcore punk -draiviin ja ultimaattinen tykittely on taattu. Bändi on myös näytellyt isoa osaa omassa poliittissosiaalisessa heräämisessäni, ja biisit kuten Purina Hall of Fame, Potemkin City Limits ja Human(e) Meat olivat viimeisiä nauloja lihansyönnin arkkuun. Propagandhi olisi helppo nostaa jalustalle kiinteäkroppaisten rockin puolijumalten joukkoon, mutta näin tehdessään vain osoittaisi, ettei ole ymmärtänyt sitä perimmäistä ”juttua”, josta mielestäni Propagandhissa on kyse.”

Mikko Suikkanen, Abduktio, Vapaa Maa, Frivolvol:

”Propagandhi. Yksi niistä bändeistä, joilla tuli aloiteltua punk rockin kuuntelu. Melodinen, poliittis-humoristinen linjansa upposi nuoreen allekirjoittaneeseen kuin Herran sana Räsäseen. Siltikin, kun bändiTomorrow’s Empires… -levyllä ensimmäistä kertaa esitteli muodonmuutoksensa kohti nykyistä ilmaisuaan, leuat loksahtivat Mansesterissa sen verran apposelleen, että siitä pitäen kanadalaiset ovat olleet yksi suurimmista suosikkibändeistäni. Ex-bändilläni Abduktiolla oli mahdollisuus lämpätä Propagandhia Suomen-reissullaan 2008, mutta olin ehtinyt buukata itseni samaksi ajaksi reissulle Kiinaan. Puhemies Maon haamun koston uhallakin sanon, että vieläkin harmittaa!”

Vesa Ahonen, Tryer:

”Olin häpeäkseni kovin myöhäisherännäinen niin kutsutun ”skeittipunkin” kanssa ja pidinkin sitä pitkään lähinnä lasten musiikkina, kunnes korviini kantautui Propagandhin Less Talk, More Rock -albumi. Levyn ultra-kantaaottavat sanoitukset ja tinkimätön asenne yhdistettynä äärimmäisen tarttuviin iskusävelmiin mullistivat kerrasta käsitykseni siitä mitä melodinen hardcorepunk voi ja pitäisi olla. Vielä tuhansienkin kuuntelukertojen jälkeen kyseinen albumi saa minut paremmalle tuulelle ja aina kun maailman kulku alkaa masentamaan ja vituttamaan liikaa ja kaikki tuntuu toivottamalta, niin etsin käsiini levyn ja sen mukana tulleen voimaannuttavan poliittisen pamfletin, jonka kysymykset (feminismi, anti-fasismi, homofobia, eläinten oikeudet) ovat vielä näin 20 vuotta myöhemmin pelottavan ajankohtaisia. Myös bändin myöhemmät metallisemmat ja sävykkäämmät albumit Today’s Empires, Tomorrows Ashes jaPotemkin City Limits etunenässä kuuluvat 2000-luvun punkin kirkkaimpiin merkkiteoksiin. Minulle Propagandhi on yksi suurimpia tiennäyttäjiä niin musiikillisesti kuin aatteellisesti ja yksinkertaisesti yksi tärkeimmistä bändeistä koskaan.”

Pekka Multaharju, One Hidden Frame:

”Itselleni ei mikään muu bändi ole päässyt lähellekään 30-vuotiasta Propagandhia, joka toisin kuin monet, vain paranee vanhetessaan yhdistäen kaiken, jota musiikilta kaipaan. Aggressiivinen ja taidokas soitto haikeilla melodioilla on täydellinen pohja biisien vakaville aiheille, ja sille, että meikäläinen muuttuu kirkuvaksi pikkutytöksi.”

Propagandhi Tähtiteltassa lauantaina 16.7. kello 19:30.

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: