Joensuu 15.–17.7.2016

Ravileirinnän tanssit vetivät väkeä

Ravileirinnän Lounge-teltta muuttui lauantaiyönä festarien jatkoklubiksi.

Yö tummuu, porukka ei. Kuva: Veera Konsti

Ravileirinnän Lounge-teltassa riitti lauantaiyönä menoa ja meininkiä, kun festarikansa kerääntyi purkamaan päivästä jäänyttä energiaa. Yön mittaan teltan kovaäänisistä kaikuivat sekä eurooppalaiset house-hitit että klassiset ysäribiisit. Parketin polttopisteestä reivasi Heinolasta kotoisin oleva joukko pelastusliiveihin sonnustautuneita kalamiehiä ja -naisia.

Kaikkeen pitää varautua. Meillä on ollut täällä joka vuosi eri pukuteema, josta meidät tunnistaa. Kalastajuudessa konkretisoituvat suomalainen sinnikkyys ja pitkäjänteisyys. Ja sitähän festareilla nimenomaan tarvitaan, villisti tanssiva Tuula Nipula selittää.

eemelin_ravileirintajuttuun_veera_konsti_01

Kalastajaporukka ravin Loungella. Kuva: Veera Konsti

Auringonmuotoisiin ja -keltaisiin aurinkolaseihin sonnustautunut Teemu Alatalo hyppää piirin keskelle ja esittää lanne heiluen kuumimmat liikkeensä.

Teltan ulkopuolella on meneillään veljellinen beer pong -ottelu. Reilussa kolmen tuopin johdossa oleva Josku Pulkki tähtää huolellisesti. Vastapuolella Petteri Vatikainen ja Aqu Hänninen harrastavat parhaansa mukaan psykologista häirintää. Huutelusta huolimatta pingispallo kolahtaa valkoiseen oluttuoppiin.

Tämä on ensimmäinen kerta Ilosaarirockissa, ja takuulla tullaan ensi vuonna uudestaan! Aivan mahtava meininki, Pulkki hehkuttaa.

Ehdoton plussa tulee Ravileirinnän tunnelmasta. Harvalla festivaalilla päästään hänen mukaansa samanlaiseen yhteishenkeen. Kotoisin hän kertoo olevansa tovereineen Helsingistä.

Pöydän vastapuolella Hänninen hörppää irvistäen tuopin tyhjäksi. Huolellisesta tähtäyksestä huolimatta vastapallo liitää pitkälle Pulkin lasien yli.

Tässä kävi pelin alkupuolella munkki. Se alkaa jo selvästi vaikuttaa vastapuoleen, Pulkki vinkkaa.

Seuraavaksi toverukset meinavat suunnata omaan leiriinsä istumaan iltaa ja soittamaan hieman Lounge-teltan pauketta rauhallisempaa musiikkia.

Onhan pattereita jossain vaiheessa ladattava myös sunnuntaita varten, Pulkki arvelee ja napauttaa pingispallon vastustajan viimeiseen kuppiin.

Lue myös juttumme Ravileirinnän burleskista.

eemelin_ravileirintajuttuun_veera_konsti_02

Beer Pong ravileirinnässä. Kuva: Veera Konsti

Teksti: Eemeli Surakka
Kuvat: Veera Konsti

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: