Joensuu 15.–17.7.2016

Raviradan burleski

Burleskitanssija Pilvi Virtaselle oman kehon esittäminen häpeilemättä merkitsee vapautta. Harrastus on tuonut myös itsevarmuutta.

Astumme valokuvaaja Veera Konstin kanssa Raviradan Lounge-telttaan. Sisällä festarikansa reivaa armotta kovaäänisistä kaikuvan elektronisen musiikin tahtiin. Ikävä kyllä olemme myöhästyneet hiuksenhienosti tanssija Cloud Bedevilin burleskiesityksestä, mutta onneksi yhytämme nuoren naisen lavan reunalta ainakin haastateltavaksi.

burleski_veera_konsti_01

Iloinen burleskitanssija. Kuva: Veera Konsti

Rintojensa peittona tanssija Pilvi Virtasella on yhä burleskitanssille ominaiset tupsut.

Stripteaseahan tämä on, mutta ei sellaista likaista. Burleskissa tarkoitus on kiusoitella ja totta kai pitää hauskaa. Voisi sanoa, että tämä on strippaamisen taiteellinen muoto, Virtanen nauraa.

Tanssikeikkaa hän kertoo heittäneensä edellisestä syksystä alkaen. Koska oma keho on esiintyessä keskeisessä osassa, tuo tanssiminen Virtasen mukaan myös valtavasti itsevarmuutta. Hienoa burleskissa onkin hänen mukaansa se, että tanssimaan voi lähteä kuka tahansa. Omaa kehoa ei tarvitse hävetä, oli se sitten paksu tai laiha.

On tosi siistiä, että Ilosaarirockissa ollaan tällä tavoin ennakkoluulottomia. Pohjimmiltaan tässä on kyse vapaudesta. Siitä, että jokainen saa olla oma itsensä sellaisena kuin on, Virtanen pohtii.

Ravileirinnän Lounge-teltassa oli myös festarien jatkoklubi.

Teksti: Eemeli Surakka
Kuvat: Veera Konsti

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: