Joensuu 15.–17.7.2016

Rokkikontti – lähtölaukaus Ilosaarirockiin

Ilosaarirockin kuumeinen odotus alkaa Joensuun torin laidalla sijaitsevalta Rokkikontilta, joka toimii lipunmyynnin ja oheistuotteiden myynnin lisäksi infopisteenä. Rokkiviikolla kontilla voi vaihtaa festarilipun rannekkeeseen.

Ilosaarirockiin ei ole enää kahta viikkoakaan, ja festivaalin ensimmäinen näkyvä merkki onkin Joensuun torin länsilaidalla sijaitseva Rokkikontti.

Rokkikontti valmiina palvelemaan!

Rokkikontti valmiina palvelemaan!

– Tarkoituksemme on toimia infopisteenä, mainostaa Rokkia sekä myydä festarilippuja ja -tuotteita. Rannekkeenvaihto alkaa täällä meillä Rokkiviikon maanantaina. Rokkiviikon torstaina tänne alkaa tulla enemmän asiakkaita, ja varsinkin perjantaina, kun ihmiset tulevat junalta, iso osa käy vaihtamassa rannekkeen ja silloin riittää porukkaa, Rokkikontin vastaavana toista vuotta toimiva Lotta Nurmi kertoo.

Rokkikontin toiminta alkaa hitaasti, mutta kiihtyy sitä mukaan kun Ilosaarirock lähenee.

Hikinauhoja, avaimenperiä ja kangasmerkkejäkin löytyy.

Hikinauhoja, avaimenperiä ja kangasmerkkejäkin löytyy.

– Rokkiviikon alkupuoli sujuu vielä rauhallisesti mutta perjantai on kaikista kiireisin päivä. Silloin meillä on noin kaksitoista ihmistä töissä, ja lähistölle pystytetään Tiketin teltta. Suosituin myyntiartikkeli on tietenkin festarilippu, mutta myös t-paitoja myydään paljon. Tosi moni ihminen haluaa ostaa juuri tietyn vuoden festaripaidan, Lotta kertoo.

Lotta kuvailee työskentelyä mukavaksi asiakaspalvelutyöksi, jossa parasta ovat asiakkaat.

Rokkikontin Lotan mukaan parasta työssä ovat asiakkaat.

Rokkikontin Lotan mukaan parasta työssä ovat asiakkaat.

– Työssä tapaa hirveän määrän hyvällä tuulella olevia ihmisiä, ja he ovatkin työn parasta antia. Varsinkin, jos jollakulla on ongelma ja pystyt ratkaisemaan sen, he ovat siitä suunnattoman onnellisia. Loppupuolella päivät venyvät pitkiksi, mutta sama ongelma on kaikilla vastaavilla. Vapaaehtoiset kirjoittavat hakemukseen usein, että ovat olleet kontissa aiemminkin töissä ja haluavat sinne uudestaan. Monet haluavat meille myös sen takia, koska suurin osa työstä on ennen rokkia, jolloin viikonloppu jää vapaaksi, Lotta kuvailee.

Rokkikontti on ollut paikoillaan useamman vuoden, ja Lotta uskoo, että apua tarvitsevat kyllä löytävät paikalle. Tätä helpottaa sijainti suhteellisen vilkkaan torin laidalla.

– Ainakin joensuulaiset tietävät, mistä meidät löytää. Myös rokkikansalle on tiedotettu, että pisteemme sijaitsee torilla ja meillä voi vaihtaa rannekkeet. Torilavalla on paljon tapahtumia, joten paikkamme on siltäkin kannalta hyvä. Perjantaina saattaa olla aika ruuhkaista, kun jono ylettää kontilta torin toiseen laitaan asti. Onneksi järjestely on saatu sujuvaksi, joten myyminen onnistuu ihan hyvin vaikka jono onkin pitkä. Koska Joensuun kaupungilla ei ole varsinaista turisti-infoa, ihmiset saattavat tulla kysymään ihan mitä tahansa, Lotta kertoo.

Lotta odottaa tulevia työpäiviä hyvillä mielin ja kehottaa asiakkaita varustautumaan rokkiin hyvällä asenteella.

– Varsinkin tänä aamuna, kun tulin ottamaan konttia vastaan, ajattelin, että ”jes, nyt taas alkaa”. Ilosaarirockiin osallistun myös, ja eniten odotan Volbeatia ja Vesalaa.

– Tulkaa ostamaan festariliput Rokkikontilta, meillä on ihania vapaaehtoisia töissä jotka haluavat asiakkaita! Lotta hymyilee.

Teksti: Niina Turunen
Kuvat: Jon Norppa

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: