Joensuu 15.–17.7.2016

Rokkiviikonlopun urheilukatsaus: skeittikisat

Lauantai-iltapäivän skeittikisa houkutteli paikalle sekä lajin harrastajia että festariväkeä.

Sateesta huolimatta skeittikisoissa oli kova meno. Kuva: Inka Nevalainen

Ilosaarirockin alueohjelma käynnistyi lauantaina urheilullisissa merkeissä Mehtimäen skeittipuistossa järjestetyillä skeittikisoilla. Ilosaarirockin yhteydessä järjestetyistä kisoista on jo kerinnyt muodostua pienimuotoinen perinne, ja tapahtuma rullasi eteenpäin rennon jouhevasti ja erittäin positiivisella fiiliksellä. Tänä vuonna tapahtuman järjestäjänä oli Rullalautailijat Joensuusta ry yhteistyössä Tikari Skateboardsin kanssa.

Varsinaisiksi kilpailulajeiksi oli tällä kertaa valikoitunut hiukan perinteisestä street-skeittauksesta poikkeavia suorituksia: niitä olivat pituus-powerslide, riman alitus (ajattele limboa rullalaudalla) sekä lajin freestyle-juurilta ammentava pogohyppelyn pituuskisa.

Aamupäivän sateisesta säästä huolimatta kisat houkuttelivat paikalle noin tusinan osallistujia, joista osa oli paikallisia harrastajia ja osa festareiden kaupunkiin houkuttelemia. Kaiken kaikkiaan paikalle oli löytänyt vajaat viisikymmentä henkeä. Yleisön selvä suosikki oli Kuningas-Teppo, joka veti jokaisessa lajissa hyvän suorituksen huolimatta siitä, että kengät olivat jääneet tällä kertaa matkasta. Kuningas on kruununsa ansainnut.

Kunnon kisassa on aina kunnon palkinnot, ja niin oli myös tällä kertaa. Voittajille oli jaossa niin dekkejä kuin myös liput ensi vuoden rokkiin. Hyvistä palkinnoista huolimatta kisoja ei väännetty veren maku suussa kuten lajin henkeen sopiikin; yhteishenki oli mainio, eikä kilpailijoille tiettävästi pidetty doping-testejä ennen suorituksia.

Kokonaisvaikutelmaksi allekirjoittaneelle jäi rento ja positiivisella fiiliksellä vedetty tapahtuma. Toimituksen kiitokset järjestäjille sekä osallistujille!

Teksti: Mika Alaoutinen
Kuva: Inka Nevalainen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: