Joensuu 15.–17.7.2016

Sateenjälkeinen Ravileirintä

Perjantaiyö rankkoine sateineen ja kovine tuulineen koetteli leirintäläisten hermoja ja telttoja. Kyselimme tunnelmia seuraavana aamupäivänä Ravileirinnässä, ja saimme myös vinkkejä, kuinka selviytyä vaihtelevasta säästä.

Inka Nevalainen//0400386686//inka.nevalainen@hotmail.com

Sonja (vas.), Oona, Netta, Anna-Reetta, Minna ja Mikko Ravileirinnässä. Kuva: Inka Nevalainen

Lauantai-aamupäivällä nurmella lojuu tuulen teltoilta lennättämiä pressuja ja muita sadesuojia.  Aamulla sadekuurojen välissä on onneksi rakoja, joiden aikana ihmiset kömpivät teltoistaan ulos hampaanpesulle ja hengailemaan. Lähes täysi leirintäalue on paikoittain hiljainen, luultavasti jotkut vielä nukkuvat. Elämää alueelta silti kyllä löytyy.

Alueella pyöriessä törmää karkeasti jaoteltuna kahdenlaisiin olemuksiin: osa ihmisistä puhua pulpattaa ja fiilistelee sadetta, toiset eivät väsymykseltään jaksa rupatella.

– Pieni sade ei haittaa. Paras festarisää! toteaa eräs ruokaa nauttiva nainen.

– Menen nyt nukkumaan, koska yön rankkasateessa en pystynyt, sanoo eräs telttaansa korjaileva herra.

Kuulen telttojen keskeltä kaunista laulua ja menen ääntä kohti. Iloinen parikymppisten naisten porukka istuu retkituoleilla ja teltassa.

– Pystytimme teltan puoliltaöin ja onneksi silloin, sillä pari tuntia myöhemmin rankkasade alkoi. Telttamme sisäpuoli säästyi kastumiselta.

Sade ei heitä muutenkaan haittaa. Huono sää voisi koetella festarifiilistä ja ajaa suuttumukseen ja riitoihin. Mutta kollektiivinen harmitus ei haittaa – silloin on ymmärrystä toisia kohtaan.

Porukka on aiemminkin käynyt Ilosaaressa samalla porukalla ainakin kolme kertaa – ja kokemuksen huomaa. Naiset kertovat vinkkejä siihen, mitä leirintään kannattaa pakata mukaan.

– Kyllähän se jesari on pakollinen. Pressut ja sadevaatteet. Lämmintä ja kuivaa vaatetta. On paras varmistaa kolmella vaatekerralla, jotta on aina jotain kuivana laittaa päälle. Taltta on ollut erittäin hyödyllinen. Se toimii teltan päällä pressun painona sekä kiilojen tukevasti maahan saamiseen ja kutsumattomien vieraiden karkottamiseen. Naiset painottavat, että kumipäinen taltta on paras.

Outokumpulaisista ja tamperelaisista koostuva porukka on kerääntynyt valmistamaan ruokaa nuotiopaikalle.

– Tällaista hyvää, täyttävää festariruokaa teemme. Tässä resepti: kolme pakettia pekonia suoraan paketista pannulle. Tirautetaan puolikypsäksi ja heitetään kuusi kananmunaa päälle.

Saan ympäriinsä kuulumisia kysellessä myös seuraavanlaisia kommentteja: Lounge on mahtava, ja siellä oli yöllä ollut erittäin hyvä meininki. Torvisoittokunta oli herättänyt nukkuvia. Hieronta on pidetty luksusostos. Juustodiscoa odotetaan kovasti.

Ravileirinnässä kelpaa yöpyä ja hengailla.

Teksti: Anna Mikkonen
Kuva: Inka Nevalainen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: