Joensuu 15.–17.7.2016

Saunatarinat ja LEO herättivät torkkuvan festarijunan

Helsingistä Joensuuhun perjantaina matkanneen festarijunan tunnelma piristyi matkan edetessä.

_DSC0004472pixeliä

Festarimatka alkaa. Kuva: Anni Huttunen

Perjantaina klo 8.22 Helsingin keskustasta starttaa Ilosaarirockin virallinen festarijuna. Tunnelma vaunujen poikki vaeltaessa on unelias. Torkkuvat festarimatkalaiset ovat simahtaneet kuka rinkkansa päälle, kuka vieruskaverin olkaa vasten.

Yhytän kuitenkin kaksi verrattain energisen oloista mimmiä, Emen ja Eliisen, joita kilometri kilometriltä lähestyvä rokki polttelee jo. Ilosaareen ensimmäistä kertaa suuntaava Eme kertoo, että odottaa erityisesti J. Karjalaisen keikkaa. Neiti paljastaa, että hän on nuorena tyttönä istunut yhdessä saunan lauteilla itse artistin, Veikka Gustavsonin ja isäpuolensa kanssa. Tästä nuoruudessa luodusta yhteydestä juontuu tapa käydä katsomassa Jukkaa livenä aina kun mahdollista. Ja hyvinhän se on aina toiminut!

Tunnelma junassa alkaa näyttää nousujohteiselta. Tielleni osuu porukka todellisia festarikonkareita, joille koittaa tänä vuonna peräti kolmastoista Rokki! Ilosaaren etuna muihin festareihin verrattuna jengi näkee yksimielisesti itäsuomalaisten leppoisan asenteen. Leirinnässä vietetyt festariyöt ja eeppiset telttajatkot ovat kuitenkin tälle porukalle jo historiaa. Varotoimenpiteenä kaikki ovat pidättäytyneet teltan omistuksesta, ettei leirintä enää vaan vahingossakaan alkaisi kuulostaa hyvältä idealta.

Festarijunassa tunnelma nousee viimeistään, kun Parikkalasta nousee kyytiin sympaattinen mies- ja kitara-kombo. Ilosaarirockin perjantain Sulo-klubilla soittava LEO on sonnustautunut ruskeaan huopahattuun ja kertoo matkanneensa aamulla Joensuusta Parikkalaan päästäkseen vetämään junakeikan ravintolavaunulle. Kaljalasit kädessä aamun unisuutta karistava väki herää monille yllätyksenä tulleen keikan myötä. Viimeistään yhteislaulatettuaan soittajan ruskeille silmille huokailevan yleisön LEO varmisti useammankin uuden katsojan illan keikalleen.

_DSC0072472pixeliä

Leon yllätyskeikka. Kuva: Anni Huttunen

LEO itse ei tunnustaudu festarieläimeksi, mutta muistelee kuitenkin, kuinka äiti vei hänet pienenä Ruisrockiin katsomaan HIM:iä. Vaikka tämän illan veto Sulo-klubilla on miehen ensimmäinen festarikeikka, jännitys ei vielä ole hiipinyt pintaan. Oman keikkansa jälkeen LEO jää katselemaan bändejä sunnuntaihin asti. Ellie Gouldingia paikkaamaan tullut Passenger ja Cheek kiinnostavat erityisesti.

Teksti ja kuvat: Anni Huttunen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: