Joensuu 15.–17.7.2016

Snoozy saapui Kuopioon

Kummallinen kuutio on ilmestynyt Kuopion torille. Rokin verkkotoimitus kävi katsastamassa, mitä siellä oikein tapahtuu.

snoozy_mJoensuun Popmuusikot ry:ssä työskentelevät viestintäassistentti Anni Vento ja somistusassistentti Sarianna Saari hengailivat Snoozy-mobiilihotellissa Kuopion torilla torstaina.

– Täällä me markkinoidaan kesän parasta viikkoa ja näitä Snoozyja. Vastaava tuottajamme keksi tuoda Snoozyn mukaan herättämään huomiota.

Mobiilihotelli onkin saanut paljon kiinnostusta ja ihmetystä osakseen. Ihmiset ovat sen nähdessään kyselleet paljon ja jutelleet muistakin asioista. Keskustelummekin keskeytyy, kun eräs herra tulee ovelle kysymään:

– Mistä onni tulee? Kumpi tuo enemmän onnea: antaminen vai saaminen?

Tällaisia voivat olla kohtaamiset savolaisten kanssa.

snoozy2_mSnoozyt ovat tänä kesänä ensimmäistä kertaa Suomen festareilla Ilosaarirockissa ja Provinssissa. Ne ovat kompakteja majoitusvaihtoehtoja, joissa on sängyt, USB-sähkö, turvallinen sähkölukko ovessa ja tunnelmavalaistus vaihtuvilla väreillä. Tila muistuttaa laivan hyttiä ja sinne mahtuu 2–4 henkilöä yöpymään.

Ilosaarirockissa Snoozyja on muutamia kymmeniä ja kysyntää on ollut paljon, sillä enää pari on vapaana. Mobiilihotellit ovat luksusta lähellä festarialuetta rauhallisessa Niittyleirinnässä. Hotellit täyttyvät Joensuussa nopeasti, joten Snoozyt tarjoavat tarpeellisia majoituspaikkoja mukavuudenhaluisille rokkaajille.

Anni ja Sarianna ovat tykästyneet Snoozyyn.

– Tämä on kelpo haastaja telttamajoitukselle. Kuitenkin telttailu kuuluu perinteisesti festarikokemukseen ja se on siksi itselleni mieluisin majoitustapa, Anni sanoo.

Sarianna valitsisi majoituksekseen Snoozyn, koska se on todella viihtyisä.

– Täällä viihtyisi vaikka koko festarin ajan. Keikoilla ei välttämättä malttaisi käydäkään, koska tänne saa omat bileet pystyyn, kun laittaa puhelimesta musiikkia ja leikkii näillä värivaloilla.

Kun kysyn, minkälaisia vinkkejä he antaisivat Ilosaarirockin kävijöille, naiset ovat salamyhkäisiä.

– Ei paljasteta vielä tarkemmin, mutta hauskaa oheisajanvietettä ja hyvää monipuolista ruokaa on tiedossa.

Tärkeintä festareille mukaan ottaa on hyvä mieli.

– Ei juroteta, vaikka joutuisi jonottamaan, vaan hymy kasvoille oli tilanne mikä tahansa. Parasta Ilosaarirockissa onkin hyvä yleinen fiilis. Festareilla tehdään hommia vapaaehtoisvoimin, mikä tuo tietynlaista tunnelmaa tapahtumaan. Viime vuonna mukana oli yli 2 000 vapaaehtoistyöntekijää.

– Ihmiset ovat todella ystävällisiä, ehkä myös pohjoiskarjalaisuus myötävaikuttaa siihen. Ilosaarirock on parhaiten järjestetty festari. Kaikki toimii! naiset hehkuttavat.

Keikoista he odottavat eniten The 1975:a ja Evil Stöötä. Yleinen fiilistely ja työnteko ovat pääasia, ja sitä he odottavat jopa bändejä enemmän.

Teksti ja kuvat: Anna Mikkonen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: