Joensuu 15.–17.7.2016

SUP-lautailu kutsuu nauttimaan Rokista veden päällä

Jos viime vuonna Rokki jäi kokematta veden päällä lilluen, tee se tulevana viikonloppuna! Arctic Trainers tarjoaa sekä lauantaina että sunnuntaina mahdollisuuden SUP-lautailuun Rentolavalta kantautuvan musiikin tahdittamana.

Ilosaarirock on tämän kesän ensimmäinen festivaali, jossa SUP-lautailua voi kokeilla festarialueen sisäpuolella pientä maksua vastaan. Rentolavan kupeessa vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty toiminta osoittautui suosituksi. Toisinaan innokkaita suppaajia riitti aina jonoksi asti.

sup

– En muista tarkkaa lukumäärää, mutta etenkin lauantaina porukkaa oli runsaasti. Meillä on yhteensä noin kymmenen lautaa, joista kaikki olivat parhaimmillaan samanaikaisesti käytössä, SUP-lautailukouluttaja Jarmo Laine muistelee.

Arctic Trainers järjestää kesäisin SUP-kursseja muun muassa Linnunlahden uimarannalla. Laineen mukaan idea rokki-suppailuun lähti yksinkertaisesti siitä, että bändejä olisi siistiä kuunnella laudan päällä vedessä lainehtien.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nauttia festaritunnelmasta erikoisemmalla tavalla, Laine toteaa.

Miten suppailuun kannattaa valmistautua?

– Ei oikeastaan mitenkään! Riittää, että tulee paikalle ja nykäisee hihasta.

SUP-lautailusta voi tehdä itselleen juuri niin rankan tai rentouttavan kokemuksen kuin haluaa. Viime vuonna suppaajien keskuudesta löytyi niin treenaajia kuin musiikista nauttivia auringonpalvojiakin. Laine lupaa, että kisatkin voidaan järjestää, jos joku sitä toivoo.

– Laudan päällä voi istua, nauttia juomia tai vaikka syödä. Jos joku haluaa, niin opetamme mielellämme sup-lautailun tekniikkaa ja kikkailua.

Viime vuonna eräs porukka intoutui suppamaan alasti.

– En tiedä humalatilasta, mutta hyvin sujui ilman vaatteitakin, Laine hymähtää.

Muutamasta juomasta johtuva hiprakka ei Laineen mukaan haittaa suppaamista. Jos tasapaino kuitenkin heittää pahasti, suppailu kannattaa jättää välistä.

– Valtaosa saapui paikalle selvin päin viime vuonna. Jouduimme sanomaan vain muutamille, että tulkaa seuraavana päivänä uudestaan.

Vaikka Laineen aika kuluu Rokissa pitkälti suppaillen, ehtii hän myös käydä keikoilla. Eniten mies odottaa suomiräppäreitä.

– Perjantaina täytyy käydä katsomassa ainakin Elastinen. Ja eikös Tippa-T ole myös esiintyjälistalla? Rentolavalla on yleisesti mun tyylistä musiikkia, joten alueella tulee varmasti viihdyttyä. Erityisesti synkkä suomirap on mieleeni, Laine mainitsee.

Synkkä suomirap ei kuitenkaan vetoa aivan jokaiseen suppailijaan.

– Viime vuonna yksi tyttö sanoi, että hädin tuskin uskaltaa tulla laudan päälle, kun taustalla soivat niin synkät riimit. Tyttö vitsaili, että laudalta alas hypättyään pohjalta ei olisi enää noustu ylös, Laine naurahtaa ja toteaa heti perään, että vaaratilanteisiin on varauduttu asianmukaisesti muun muassa pelastusveneellä.

sup2

Kuinka pian koittavaan Rokkiin kannattaa varautua noin yleisesti ottaen?

– Kalenteriin kannattaa merkata ylös kaikki bändit, jotka haluaa nähdä. Bändien välissä aikaa voi viettää kavereiden kanssa nauttien kesän parhaasta viikonlopusta, Laine kehottaa.

Teksti: Mira Heiskanen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: