Joensuu 15.–17.7.2016

Tähtiportti: shamanistista alkuteknoa

Soundi-lavalla lauantaina esiintyneen Tähtiportin musiikki ei bändin mielestä ole teknoa, mutta tekno on heistä kuitenkin Tähtiportin alkulähde.

Katso Netti-TV:n haastatteluvideo.

Tähtiportti esiintyi lauantaina Soundin lavalla. Kuva: Camilla Hanhirova

Tähtiportti esiintyi lauantaina Soundi-lavalla. Kuva: Camilla Hanhirova

Tähtiportti on shamanismia ja psykedeliaa konemusiikin muodossa. Haastattelussa Tähtiportin Vilunki, Stiletti ja Sami.

Mikä teknossa viehättää?

Stiletti: Ei teknossa mikään viehätä.

Sami: Mua viehättää se tasainen rytmi – tulee turvallinen olo siitä, että se jatkuu. Tavallaan Tähtiportti ei ole teknoa, mutta tekno on Tähtiportin alkulähde. Me ollaan tavallaan sitä alkuperäistä teknoa.

Tähtiportti-yhtye kolmella sanalla?

Vilunki: Jeesus

Stiletti: Kristus

Sami: Ajatus

Mikä fiilis jäi keikasta?

Stiletti: Loistava.

Sami: Hämmentynyt. Se, mitä me tehdään lavalla, on tavallaan shamanismia. Mä en nähnyt yleisöä, mutta tiedostin, että se on olemassa. Joskus keikka on itselle aivan loistava kokemus, mutta yleisö ei tykkää yhtään. Joskus se voi olla myös niin, että itse miettii, että en mä menny sinne, mutta jengi on tosi tyytyväistä. Positiivinen elämys tällä kertaa.

Millainen on hyvä keikkayleisö?

Stiletti: Semmoinen, josta ei tarvi välittää ja johon ei tarvitse ottaa kontaktia.

Sami: Semmoinen, joka on avoin ja joka on valmis katsomaan, mitä se Tähtiportti on, eikä oleta mitään luettuaan siitä lehdistä tai muuta semmoista. Mä en tykkää siitä että porukkaa dissataan siksi, että ne on vaikka hipstereitä tai jotain muuta. Hipstereitä oli jo 50-luvulla jazz-ympyröissä. Ihan sama mitä se yleisö on, me annetaan se, mitä me annetaan, ja yleisön pitää ottaa se vastaan, mitä me annetaan. Jos joku on vaikka koulukiusattu ja se tulee keikalle ja unohtaa sen, mitä se on, ja tavallaan sen oman roolinsa ja saa hyvää fiilistä.

Mitä Tähtiportilta voi odottaa tulevaisuudessa?

Stiletti & Sami: Abiristeily. Nimittäin sen niminen levy on tulossa ensi vuonna. Siinä konseptia uudistetaan. Sitä ennen tulee levy nimeltä ”Superdepressio”, joka on jo melkein valmis.

Sami: Ensimmäisen äänitteen julkaisun jälkeen ärsytti se olettamus, että tämä kokoonpano on vain tullut hetkeksi yhteen ja ei tule olemaan pitkäikäinen. Mutta me huomasimme, että tämä toimii ja tulee kestämään.

Rokkiterveiset festariyleisölle?

Sami: Olkaa auki.

Doom metalin ystäviä ajatellen juttelin vielä Samin kanssa, joka tunnetaan myös Reverend Bizarren primus motorina Albert Witchfinderina.

Onko Reverend Bizarre vielä joskus aktivoitumassa?

– Näin vastikään unta, että teemme vielä joskus levyn, eli se voisi toteutua hyvinkin, mutta en näe, että voisimme enää tehdä keikkoja.

Teksti: Markus Jalkanen
Kuva: Camilla Hanhirova

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: