Joensuu 15.–17.7.2016

Teksti-TV 666 – Myrttisistä ja nimen syntytarinasta

Töminässä esiintynyt Teksti-TV 666 kertoi verkkotoimituksen haastattelussa muun muassa bändin nimen syntytarinan.

Katso Teksti-TV 666:n haastattelu Netti-TV:stä.

IMG_6343

Teksti-TV 666. Kuva: Veera Nivalainen

Teksti-TV 666 räjäytti Metelli-teltan Ilosaarirockissa perjantaina. Energisen ja yleisön mukaansa tempaavan vedon jälkeen yhtyeen jäsenet Tero ja Teemu istuivat kanssamme alas juttelemaan kuluneesta keikkakesästään ja kaikesta muusta mahdollisesta.

Tekstarit ovat valloittaneet Suomen lavojen lisäksi Norjan ja Viron. Miehet toteavatkin, että vaikka yhtyeen suomenkieliset lyriikat eivät olekaan ulkomaalaiselle yleisölle selviä, ihmiset eläytyvät omalla tavallaan. Tero jopa kertoo, että sanat tahtovat mennä sekaisin, kun eturivissä joku norjalainen murisee mukana omaa käsitystään lyriikoista.

Tero kertoo bändin nimen syntytarinasta. Hänellä oli ollut nimi plakkarissa jo vuosia ennen itse yhtyeen syntymistä. Kertomansa mukaan hän oli maannut kotona sohvalla rämpytellen tietokoneen puutteessa teksti-TV:tä. Silloin Tero oli päättänyt, että seuraava bändi, jossa hän soittaa, tulisi olemaan nimeltään Teksti-TV 666. Miehet kuitenkin naureskelevat, että jos yhtyeen nimi olisi jokin muu, mahdollinen ehdokas olisi ”Sakari Jantunen ja kivat pojat”.

Miehet mainitsevat parhaiksi päivikseen keikkojen välipäivät, jolloin koko yhtye hengailee yhdessä pakussa. Jutut ovat rasvaisia ja Myrttisiä (eli tietyn merkkisiä valkosipulisuolakurkkuja, jotka olivat ainakin tälle toimittajalle täysin entuudestaan tuntematon tuote). Myrttiset ovat besteintä. Ilosaarirockin kävijöille Tekstarit toivottavatkin hauskanpitoa, kiinnijäämisen välttelyä ja Myrttisten merkeissä tapaamista.

Teksti: Anni Huttunen
Kuva: Veera Nivalainen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: