Joensuu 15.–17.7.2016

Tiisu voi järkätä sinulle elämäsi rakkauden

Tiisun laulajalle Ilosaarirock oli portti festarielämään. Nyt hän haluaa synnyttää rakkaustarinoita. Tuleva musiikkivideokin toimii eräänlaisena deittipalveluna, johon myös Ilosaarirockin sinkuilla on mahdollisuus päästä.

Katso Netti-TV:n haastatteluvideo.

Tiisu-mies, tuo progen ruumiillistuma 90-luvulta. Kuva: Jon Norppa

Tiisun nyrjähtänyt suomirock tekee omalaatuisuudesta taidetta ja sopii juuri Ilosaarirockiin aivan erinomaisesti. Sulo-klubin aloittanut poppoo otti yleisönsä vaivattomasti ja vapautuneesti.

Aivan mahtava keikka. Yleisö oli aivan mahtava. Tuntui lyhyeltä. Ois voinut vetää toisen samanlaisen, perkussionisti Mikko Aaltio intoilee.

Bändin keulahahmo Henrik ”Tiisu” Illikainen hehkuttelee samaa ja päivittelee, että saarnasi niin pitkiä lavaspiikkejä, ettei biiseille meinannut jäädä aikaa. Yleisöä se ei tuntunut haittaavan.

Erityisen mieleenpainuva hetki koettiin, kun Illikainen kiipesi Tähtiteltan rakenteisiin kymmenen metrin korkeuteen ja laulatti siellä yleisöllä onnittelulaulun äänimiehelle, jolla oli syntymäpäivät. Yleisö lauloi antaumuksella.

Ilosaarirockilla on Illikaiselle aivan erityinen merkitys.

Tää oli mun eka festari asiakkaana teini-iän ehtoopuolella. Teini kohtaa aikuisten maailman. Sitä Ilosaarirock oli minulle, Illikainen fiilistelee.

Tiisun lumosta paljon syntyy siitä yleisölle välittyvästä tunteesta, että keikalla voi tapahtua mitä tahansa ja usein tapahtuukin.

Se on semmoinen luontainen purkaus kun astuu lavalle. Adrenaliini valtaa kehon. Semmoinen positiivinen naksaus päässä, että kaikki estot häviää. En ymmärrä, miten jotkut pystyy juomaan ennen keikkoja. Se on muutenkin niin huumaava tunne mennä lavalle, että ei sitä halua turruttaa, vokalisti sanoo.

Uusi levy on Illikaisen mukaan tulossa ensi vuoden puolella, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Mutta aina on se riski, että teen paskoja biisejä. Sitten menee vähän pitempään.

Työn alla on myös poikkeuksellisen kiinnostava musiikkivideo. Videosta on tulossa eräänlainen deittivideo, ”Tinder 1.7”, kuten Aaltio sitä luonnehtii. Illikainen aikoo kulkea Ilosaarirockissakin kuvaamassa sinkkuja videolle.

Myöhemmin sitten joku videolla esiintyvään sinkkuun ihastunut voi ottaa yhteyttä bändiin, ja Illikainen lupaa toimia välittäjänä.

Meillä oli musiikkivideon kuvaukset, ja sehän on avustajille semmoista odottelua. Siellä kaksi ihmistä löysi toisensa ja kuulimme myöhemmin, että he olivat menneet kihloihin. Jos on millään tavalla mahdollisuus saada aikaan tuollaisia rakkaustarinoita, niin totta kai siihen tartutaan, Illikainen hehkuttaa.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Jon Norppa

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: