Joensuu 15.–17.7.2016

Uni maittoi Snoozyissa

Niittyleirinnän Snoozy-mobiilihotellit ovat Ilosaarirockissa ja koko Suomessa uusi juttu. Festarivieraat kehuivat sekä patjoja että koppien diskovalaistusta.

Anni Paltemaa suosittelee mobiilihotellia herkkäunisille.

Anni Paltemaa suosittelee mobiilihotellia herkkäunisille. Kuva: Svante Gullichsen

Niittyleirinnän sisäänkäynnin vieressä kulkijaa tervehtii rivistö hopeanhohtoisia kuutioita.  Yhden suuaukosta pilkistää tohveliin verhottu jalka. Täältä siis löytyvät ensimmäisiä kertoja suomalaisille festareille pystytetyt Snoozy-mobiilihotellit.

Jalan omistajaksi paljastuu helsinkiläinen festarivieras Anni Paltemaa. Parhaillaan kerrossängyn patjalla on meneillään festarilauantaihin valmistava meikkausprosessi.

− Tosi luksusta tämä on telttailuun verrattuna. Siitäkin on festareilta kokemusta jo kymmeneltä vuodelta. Olen aika herkkäuninen, mutta ensimmäisen täällä nukutun yön jälkeen on tosi levännyt olo, Paltemaa kehaisee.

Yhteensä muutaman neliömetrin kokoisessa Snoozyssa on tilaa neljälle hengelle. Tosin tarjolla on myös kahden hengen huoneita. Paltemaa on reissussa kolmen hengen porukan kanssa. Extrasijoitus on hänen mukaansa ollut hintansa väärti. Öisiä jatkojuhlia Niittyleirinnässä ei juuri ole, mutta sen puolen festareista voi Paltemaan mukaan käydä hoitamassa erikseen ravileirinnässä.

− Plussaa ovat suihkut ja tuo ihan vieressä sijaitseva ravintola. Käytiin hörppäämässä siellä aamukahvit ja -puurot. Kohta sitten pirteänä alueelle!

Paltemaata ja kumppaneita vastapäätä sijaitsevassa kahden hengen Snoozyssa majailevat turkulaiset Tiina Virta ja Juho Hyyppä. Parhaillaan he ihastelevat huoneen diskovalo-ominaisuuksia. Hyypän sormeillessa pyöreää valokatkaisijaa vilkkuvat huoneessa sateenkaaren värit. Myös omat elektroniset härpäkkeet saa ladattua suoraan seinästä.

− Lukko on tässä telttaan verrattuna tosi hyvä ominaisuus. Ei tarvitse pelätä arvotavaroiden puolesta. Saa kelmi pistää koko seinän tohjoksi jos haluaa tänne murtautua, Hyyppä arvelee.

Teksti: Eemeli Surakka
Kuva: Svante Gullichsen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: