Joensuu 15.–17.7.2016

Vekararokissa kasvaa rokkaajien uusi sukupolvi

Teini-ikää hätyyttelevä Vekararokki pärähtää Ilosaaressa lauantaina 16.7. Luvassa on kolme tuntia railakasta lasten festivaalia kello kahdestatoista alkaen. Vekararokin lavalle nousevat Herra Heinämäen Lato-orkesteri, Höpinätötterö ja The Bätmäns. Tapahtuma on suunnattu kaikille lapsille sylivauvasta alkaen. Lapset saavat tuoda paikalle myös vanhempansa – kunhan vain vanhemmat lupaavat olla kiltisti!

Vekararokki järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2006. Tapahtumaan on osallistunut vuosittain nelisentuhatta kävijää.

vekararokki

– Tapahtuma on haluttu pitää helposti lähestyttävänä, liput maksavat vain kaksi euroa. Vekararokkiin on helppo kenen tahansa osallistua ja päästä fiilikseen, tiedottaja Petri Varis kertoo.

Vekararokki on hyväntuulinen tapahtuma koko perheelle.

– Tapahtumasta on haluttu tehdä lapsille turvallinen ensimmäinen festarikokemus. Siellä pääsee vähän haistelemaan rokkitunnelmaa. Samalla haluaisimme, että lapsiin tarttuisi into siihen, että elävän musiikin tapahtumat ovat kivoja ja musa on ylipäänsä hauskaa ja sitä on kiva käydä kuuntelemassa.

Lapsille suunnattujen musiikkitapahtumien niukkuutta korjaavaa Vekararokkia tehdään laatu edellä.

– Lasten musiikkitapahtumia ei liikaa ole. Vekararokissa on lähdetty siitä, että tapahtumassa on hyviä ja laadukkaita bändejä soittamassa. Musiikista voi myös aikuiset nauttia, esimerkiksi Heikki Salon tekstejä kuuntele kuka vaan mielikseen.

Musiikin lisäksi Ilosaaressa on tapahtuman aikaan muitakin aktiviteetteja.

– Paikalla on muun muassa perinteinen kirjastoauto, pomppulinna sekä pientä puuhastelua. Kerubissa on tarjolla lasten buffet.

Myös saari itsessään on lapsille hauska nähtävyys.

– Useimmiten lapsille on kivointa se, että tapahtumassa soi hauska musiikki ja saa juosta ja peuhata ja hyppiä. Siellä saa olla höperönä. Perheet tulevat usein piknik-hengessä paikalle, kun aurinko paistaa. Siksi ei myöskään haluta, että saaressa on liian ahdasta.

Petri Varis suosittelee rokkaaville vekaroille Höpinätötterön katsastamista.

– Höpinätötterö on tuore lastenbändi, joka on kiitämässä eteenpäin. Siinä hauska piirre on, että Laurilan Janne, bändin laulaja on kaksoisroolissa: päivällä käy laulattamassa lapsia ja illalla saa vanhemmat itkemään Ilosaarirockin legendaarisen Juustodiscon DJ:nä.

Teksti: Saila Rönkkö
Kuva: Arttu Kokkonen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: