Joensuu 15.–17.7.2016

Wolf Alice auttaa haaveilemaan ja antaa voimaa

Kesäiltaan täydellisesti sopivaa musiikkia tarjoili lauantaina illalla Metelli-teltassa brittiläinen Wolf Alice. Vaikka yhtyeen matka Ilosaarirockiin ei sujunut ongelmitta, nauttivat keikasta niin artistit kuin yleisökin.

Metelli-teltta täyttyy, kun yleisö saapuu katsomaan Wolf Alicea. Keikkaa joudutaan hiukan odottamaan, sillä osa yhtyeen tavaroista on jäänyt jumiin lentokentälle. Rumpukomppi aloittaa kuitenkin heti, kun varakamppeet saadaan lavalle. Basisti Theo Ellis kertoo kaiken olevan hyvin ja vakuuttaa, että heillä on hauskaa. Yleisö vastaa huutomyrskyllä – keikasta nautitaan siis puolin ja toisin.

Laulaja-kitaristi Ellie lumoaa. Kuva: Kalle Kervinen

Nuorekkaan Wolf Alicen musiikki sopii kesäiltaan täydellisesti. Aurinko pilkistelee esille pilvien takaa ja laulaja Ellie Rowsellin ääni lumoaa kuulijan. Lauluun lisätty kaiku tuo tunnelmaa utopiasta, jossa kaikki kuulijat ovat yhtä. Ihmiset huojuttelevat käsiään ilmassa ja tanssivat varovasti. Rock tuntuu utuiselta, rauhalliselta, juuri sopivalta tähän aikaan illasta. Kun musiikki resonoi yleisöön, se herättää välitöntä ihastusta ja saa aikaan enemmän tanssia.

Uuden kuuntelijan yllättää kappaleiden arvaamattomuus. Yhtyeen esiintyminen on suhteellisen rauhallista, ammattimaista ja yllätyksetöntä, mutta kappaleista löytyy kaikki tarvittava vaihtelu. Tunnelma muuttuu hiljalleen keikan edetessä, ja loppua kohden yhtye esittää raskaampia biisejä. Musiikki on maalailevaa ja samaan aikaan määräilevää, kappaleissa yhdistyvät useat erilaiset musiikilliset elementit ja tyylit. Vaikka fiilis on haaveileva, saa Rowsellin huuto-osuuksista voimaa. Kappaleissa on jotain värikästä ja räjähdysherkkää, pitelemätöntä mutta yhtenäistä. Joku yleisössä heittää paidan pois. Metelli-teltta on täysin Wolf Alicen hallinnassa.

Tukkakin heilui Wolf Alicen keikalla. Kuva: Kalle Kervinen

Yleisöstä löytyy ihmisiä, jotka tunnustavat tulleensa keikalle täysin tietämättöminä Wolf Alicen musiikista.

– Hyvää chillailumusaa. Yhtyeellä on esiintyminen hallussa, he ottavat hyvin yleisön mukaan.

– Toisilla bändeillä kappaleissa on tärkeintä niiden sisältämä tarina ja sen kerronta. Tämän yhtyeen musiikista tuli olo, että fiilistä luodaan enemmän erilaisilla äänenpainoilla ja laulumelodioilla. Näissä kappaleissa on rytmi suuresti esillä.

Lopulta äänessä on ainoastaan kitara, bändi poistuu lavalta eikä tule enää takaisin. Ilmaan jää samaan aikaan haikeus ja onnellisuus. Wolf Alicen musiikki toi Ilosaarirockiin tunnelmaa, jota ei voi saada mistään muualta.

Teksti: Anne Tuovinen
Kuvat: Kalle Kervinen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: