Joensuu 15.–17.7.2016

Punklegenda Propagandhi soittaa Ilosaarirockissa kesän ainoan Euroopan keikkansa

Lehdistötiedote. Julkaisuvapaa 15.3.2016 klo 10.

Kanadalainen punkrock-legenda Propagandhi esiintyy Joensuun Ilosaarirockissa heinäkuussa. Kyseessä on tiukasta kantaaottavuudesta tunnetun bändin kesän ainoa keikka Euroopassa. Uutta albumia valmisteleva yhtye keskeyttää keikkataukonsa saapuakseen Ilosaarirockiin.

Propagandhin lisäksi Ilosaarirockiin saapuvat Gallowsissa meuhkanneen Frank Carterin uusi, verevää punkrockia soittava Frank Carter & The Rattlesnakes (UK), progerock-yhtye Haken (UK) sekä kotimaiset Tryer, Juice Normaali, Musta Risti ja Lopunajan mies. Ilosaarirock järjestetään Joensuussa 15. – 17. heinäkuuta.

– Olemme keskustelleet Propagandhin kanssa keikasta jo vuosia, mutta hommat ovat kaatuneet aikatauluihin. Tänä vuonna päätettiin, että bändi hoidetaan festarille vaikka väkisin. On suuri kunnia, että bändi katkaisee keikkataukonsa varta vasten vain saapuakseen Joensuuhun. Nämä ovat niitä promoottorin hienoja hetkiä, herkistelee Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Vuonna 1986 perustettu Propagandhi kuuluu punkskenen ehdottomimpiin yhtyeisiin, jonka tiukka yhteiskunnallinen sanoma ei ole horjunut pitkän uran varrella. Radikaalin vasemmiston ja kansalaisaktivismin nimeen kumartava bändi puhuu vegaanin ruokavalion ja ihmisoikeuksien puolesta ja vastustaa seksismiä, homofobiaa ja rasismia.

Frank Carter & The Rattlesnakesin viime vuonna julkaistu debyyttialbumi Blossom nousi yhdeksi kuluneen vuoden parhaista rockalbumeista ja sai yllättäen soittoaikaa myös YleX:n taajuudelta. Bändin soundissa vimmainen äkäisyys yhdistyy ilmavaan ja potkivaan soittoon.

Brittiläinen Haken kuuluu progerockin arvostetuimpiin uusiin ryhmiin. Huikeasta soittotaidosta ja melodisista kappaleista tunnettu yhtye julkaisee neljännen albuminsa Affinityn huhtikuussa. Ilosaarirockin uusia kotimaisia kiinnityksiä ovat punkin superkokoonpano Juice Normaali, Propagandhiinkin verrattu hardcore-yhtye Tryer, doom rock -tulokas Musta Risti sekä omalaatuista vaihtoehtorockia soittava Lopunajan mies.

Tänään julkaistujen artistien lisäksi Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Ellie Goulding (UK), Volbeat (DEN), The 1975 (UK), Paradise Lost (UK), Skepta (UK), TesseracT (UK), Wolf Alice (UK), Cheek, Amorphis, Antti Tuisku, Eevil Stöö, Stam1na, J. Karjalainen, Ismo Alanko, Moonsorrow, SANNI ja Maj Karma. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Ilosaarirockin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 15. – 17.7.2016. Festivaalin järjestää Joensuun Popmuusikot ry.

Painokelpoiset pressikuvat: www.ilosaarirock.fi/pressikuvat
Lisätiedot: www.ilosaarirock.fi/2016

Haastattelut:
Ohjelmapäällikkö Panu Hattunen, puh. 050 506 7405,

< takaisin mediasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: