Joensuu 15.–17.7.2016

Big band -jazzia ja progeilua Ilosaarirockiin

Lehdistötiedote 22.3.2016.

Joensuun Ilosaarirock julkaisi viisi uutta artistia heinäkuun kattaukseensa. Laulurinteelle saapuvat big band -jazzia ja räppiä yhdistävä Ricky-Tick Big Band ja Julkinen Sana, Matti Mikkolan johtama progekollektiivi Saimaa, poprock-yhtye Scandinavian Music Group sekä älykkään hip hopin ykkösnimet Ruger Hauer feat. Regina ja Paperi T. Ilosaarirock järjestetään 15. – 17.7.2016.

Ricky-Tick Big Band on Dalindèosta tutun Valtteri Pöyhösen johtama big band, jossa soittaa useita kansainvälisesti tunnustettuja suomalaisia jazzmuusikoita. Vuonna 2013 yhtye yhdisti Burnaa-albumilla voimansa Palefacen, Tommy Lindgrenin sekä Redraman kanssa ja syntyi maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen bigbandräp-yhtye Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Yli 20-jäseninen kokoonpano on julkaissut kaksi kehuttua levyä ja se keikat ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä.

Tehosekoittimesta tutun Matti Mikkolan Saimaa julkaisi viime vuonna kenties kunnianhimoisimman kotimaisen albumin tällä vuosituhannella. Matka mielen ytimeen on kokoelma suomalaisille tuttuja sävellyksiä esitettynä mielivaltaisen vapailla sovituksilla, joissa on vaikutteita afropopista Kraftwerkiin. Saimaan ensimmäinen albumi Pepe & Saimaa nousi Suomen virallisen listan kärkeen ja oli vuoden 2014 kahdeksanneksi myydyin albumi.

Kokeellisen hip hopin superkokoonpano Ruger Hauer julkaisee uuden Mature-albuminsa torstaina. Levyllä ovat mukana Reginasta tutut Mikko ja Iisa Pykäri ja Ilosaarirockiin saapuva kokoonpano totteleekin nimeä Ruger Hauer feat. Regina.

Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Ellie Goulding, Volbeat, The 1975, Skepta, Propagandhi, Paradise Lost, Haken, TesseracT, Frank Carter & The Rattlesnakes, Wolf Alice, Cheek, Antti Tuisku, Amorphis, Stam1na, Sanni, JVG ja Lasten Hautausmaa. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Ilosaarirock Joensuun Laulurinteellä 15. – 17.7.2016.

Painokelpoiset pressikuvat: www.ilosaarirock.fi/pressikuvat
Lisätiedot: www.ilosaarirock.fi/2016

Haastattelut:
Ohjelmapäällikkö Panu Hattunen, puh. 050 506 7405,

< takaisin mediasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: