Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

On mulla laukussa vitonen ja sadetakki vaan

Joensuun juna-asemalla bongattiin torstaina bänditreenit sekä rokkivieraita arvokkaine matkatavaroineen.

Aurinko, surumielisen countrymiehen sydänsurut ja kohti Ilosaarirockia siirtyvä ihmisvirta täyttivät torstaisen Joensuun juna-aseman, kun rokkitoimitus piipahti kyselemään, mikä matkatavara on numero yksi tämän vuoden Ilosaarirockissa.

Rokkijunan ollessa yllättäen 18 minuuttia myöhässä nurkan takana kiinnittää huomion Johnny Cashin tuttu biisi Folsom Prison Blues: ”I hear the train a comin’ It’s rolling round the bend…”

Kyseessä on Stonehills-bändi ja viimeiset treenit ennen seuraavan päivän koitosta Alanko katutähdeksi? -katuesiintyjäkilpailua.

− Kävimme muutama tunti sitten tarkistamassa, mistä saisimme varastettua sähköt esitykseen. Halusimme soittaa täällä, koska ympäristö sopii hyvin musiikkimme. Tämä viikonloppu on tällainen, että voi toteuttaa hieman erikoisemmatkin päähänpistot, hymyilee solisti Veli-Pekka Koponen.
Ja seuraavaksi juna saapuukin. Lemmentuskista siirrytään matkalaukkujen aarteisiin. Tai aarteisiin ja aarteisiin, sillä selviää, että rokkikansa tulee toimeen hyvin perusjutuilla.

− Lompakko. Sillä pääsen pitkälle. Esimerkiksi kerran kun hävisi teltta, niin pystyin ostamaan uuden, Niko Hento toteaa.

Kamera ja muistojen tallentaminen on selvästi sekä kokeneiden festarikävijöiden että neitsytmatkalaisten mielessä.

− Tärkein matkatavara on ehdottomasti Canonin kamera. Kuvasin Ruisrockissa paljon keikkoja, ja nytkin on tavoitteena kuvata ainakin puolet keikoista. Mielessä on ainakin Haloo Helsinki, Ultra Bran kuvasin jo viime viikonloppuna, kertoo viidettä kertaa Ilosaarirockiin saapuva Aki Raula.

− Puhelin tietenkin on tärkein. Sillä tavoitan kaverit ja tallennan tilanteet. Halusin tulla tänne jo viime vuonna, mutta taisin olla töissä, vastaa Nurmeksen junasta ulos astuva, ensimmäistä kertaa Ilosaarirockiin osallistuva Sanni Ruutinen.

 

Seuraavaksi vuorossa on Potin jengi, jonka festarireissun tarkoituksena on näyttää 17-vuotiaalle Pinja Potille, mitä festareilla oikeasti tapahtuu.

− Olen Ilosaarirockissa jo viidettä kertaa, ja mikähän tavara olisi tärkein? Ilman telttaa on oltu monestikin liikenteessä, mutta omaa makuupussia saattaisi tulla yöllä ikävä. Ja sadetakki on tärkeä ainakin sunnuntaita varten. Tosin se on valitettavasti punainen eikä keltainen. Ja lisäksi tietenkin rahapussi – itseasiassa seurueemme neljäs jäsen juoksi juuri äsken takaisin junaan etsimään omaansa, listaa Mikaela Poti.

Ja rahasta puheen ollen: tarkistamme lähtiessä Stonehills-bändin saaliin maassa lojuvasta hatusta.

− Kokonaiset viisi euroa ja 20 senttiä, Koponen laskee.

 

Teksti: Jonna Ekroos


Ilosaarirock