Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Pöytiä toimistolta ja hiustenkuivaaja kaupasta

Glooria on kaukana Tähtiteltan backstagen hostin hommista, mutta bändeiltä saadun palautteen takia Tiia Joensuu viettää festarin hymyssäsuin.

Yhteistyö on bäkkärillä tärkeää! Backstage host Tiia Joensuun (vas.) tärkeimpiä työkavereita ovat stagemanager Petteri Vaalimaa ja catering-vastaava Anu Ihanus.

Teinejä päivätyönään opettava Tiia Joensuu paukauttaa, että jos teinien kanssa pärjää, niin Tähtiteltan bäkkärin hostina toimiminen ei ole mitään siihen verrattuna.
– Tämä on mennyt tosi mukavasti. Pieni säätöhän kuuluu asiaan ja on miun tehtävä säätää asiat hyviksi.
Oletus on, että backstagella on koko ajan menossa tajuttomat bileet ja että hostikin lähinnä juo kaljaa bändien kanssa.
– Aika kaukana se on siitä. Tänään on haettu esimerkiksi pöytiä Poppareiden toimistolta ja käyty ostamassa hiustenkuivaaja, Tiia listaa.
Haastattelu keskeytyy hetkeksi, kun joku artisti etsii vessaa. Apu löytyy.

– Sitä aina kysytään, onko bändeillä mitään hassuja toiveita, mutta ei niillä kauheasti ole. Terveellisyys on nyt se trendi. Bändit elävät suuren osan ajasta tuolla ”out on the road”, niin perillä toivotaan, että siellä on hyviä tuotteita – luomua, pähkinöitä ja sen sellaista, hän kuvailee.
Palaute bändeiltä on pääosin ylistävää:
– Kaksi päivää on saanut hymyssäsuin olla, kun kaikki tulevat kehumaan, että hyvin toimii täällä asiat. Hostina on helppo olla, jos catering-tiimi on hyvä. He laittavat kopit valmiiksi, ja mie vaan otan sitä kiitosta vastaan.
Pitkää päivää tosin tekee Tiiakin eikä istumaan ehdi oikein missään vaiheessa. Parina viime yönä hän on lähtenyt hommista puoli kolmen aikaan yöllä.

Tiia laskee olevansa vastaavana Rokissa nyt viidettä kertaa monenlaisissa hommissa.
– Nyt miut sitten laitettiin houstailemaan, kun tykkään pölistä ihmisten kanssa. Kun niin rakastaa livemusiikkia ja keikkoja, niin on luonnollista olla tekemässä tätä.
Festivaali menee häneltä lähes kokonaan lavan takana, mutta jotain on sentään ehtinyt näkemäänkin.
– Nothing But Thievesiä pääsin lavan reunalta katsomaan. Se oli kyllä kohokohta ja kruunu tälle kaikelle.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Jaakko Santaniemi


Ilosaarirock