Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Bajamajailua Dion tahtiin

Miten tehdä vessakäynti festareilla helpommaksi ja iloisemmaksi tapahtumaksi – helppoa, soitetaan siellä Dion musiikkia!

Luit oikein! Dio-vessa, ei bio-vessa! Tämä mullistava ja festivaaliolosuhteissa täysin ainutlaatuinen keksintö on siis liekkikuvioin koristeltu bajamaja, jossa soi Ronnie James Dion musiikkia 20 kappaleen verran. Sisältä löytyy myös vieraskirja, johon asiakkaat voivat kirjoittaa terveisensä koko idean isälle ja toteuttajalle, kontiolahtelaiselle Juha Hirvoselle. Diohan on siis oikea heavy metal -legenda, joka jätti jälkensä musiikin historiaan paitsi omaa nimeään kantavassa kokoonpanossa niin myös Black Sabbathin ja Rainbown riveissä. Dio-vessa löytyy Metelli-teltan anniskelualueelta, koitahan siekiin!

Otso tuulettaa Dio-vessan jälkeen. Kuva: Inka Nevalainen

Juha sai ajatuksen vessaan kouluaikojen bileistä, joissa hän toteutti samankaltaisen idean uudestaan ja uudestaan. Homman juju on kunnioittaa edesmenneen legendan muistoa, ja siksipä lupa toteutukseen saatiin nopeasti artistin vaimolta.

Juha, miltä tämä tuntuu?
– Tää tuntuu just helvetin hyvältä. Tarkoitus oli just tehdä tää positiivisella fiiliksella ja kunnioituksesta Dioa kohtaan.

Miten sinä valitsit biisit Dio-vessan soittolistalle?
– Siinä on tarkalleen 20 biisiä, ja ne on valittu oman maun mukaan, mutta kuitenkin jokaiselta Dion 10 levyltä on vähintään yksi biisi. Biisejä ei siis ole muilta yhtyeiltä, joissa mies on esiintynyt. Ja Diolla tarkoitan nimenomaan bändiä, vaikka sitä aina pidetään sooloprojektina, niin sitä se ei kuitenkaan ollut.

Minkä bändin sinä odotat näkeväsi tämän vuoden Ilosaarirokissa?
– Rag’n’Bone Man. Ei ehkä mene kasarihevikategoriaan, mutta olen antanut itselleni luvan vanhemmiten avautua musiikkimaun kannalta. Kun kuulin tältä biisin, niin en olisi voinut todellakaan uskoa, että minkänäköinen mies sen takana on.

Saulin telemark-alastulo. Kuva: Inka Nevalainen

Seurasimme huussin käyttäjiä ja haastattelimme heitä. Kaikki olivat iloisia siitä, että tämmöinen vessa oli olemassa, ja suhtautuminen oli muutenkin positiivista.

Mikä tässä vessassa sinua kiinnostaa?
– Hyvä musiikki kiinnostaa aina, toteaa Ahti.
Musiikki puolestaan kiinnosti Otsoa:  Siellä soi Dio.
– Totta kai kiinnostaa, en ole vaan koskaan kuullut tästä, onko se semmoinen polttava vessa?  Sauli ihmettelee.
– Kattokaa sitä. Se on oikeesti aika hieno, Teppo lisää.

Jos tähän olisi pidempi jono kuin muihin vessoihin, niin jonottaisitko silti tähän vessaan?
Otsolla on vastaus valmiina: – Totta helvetissä!
– Tarpeen tullen menisin muihinkin, toteaa Teppo.

Mikä on fiilis nyt, kun kävit siellä?
– Ihan helvetin hyvä, nautin musiikista ja kirjoitin vieraskirjaan, Otso hehkuttaa.
Myös Teppo oli tyytyväinen: – On se ylellinen, kirjoitin vieraskirjaan.
– Sairaan hyvä fiilis, Sauli lisää.

Teksti: Markus Jalkanen
Kuvat: Inka  Nevalainen


Ilosaarirock