Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Areenarockia pohjoismaalaiseen tapaan

Ewert and the Two Dragons esiintyi Rentolavalla lauantai-iltana. Virolainen indierockyhtye löysi aikaa Ilosaaressa esiintymiselle uudesta tekeillä olevasta levystä huolimatta.

Ewert and the Two Dragonsin Sundja herkistelee. Kuva Valentin Abramenkov

On festarilauantain ilta ja virolainen Ewert and the Two Dragons astelee lavalle muutaman tunnin päästä. Laulaja-kosketinsoittaja Ewert Sundja ja kitaristi Erki Pärnoja odottelevat keikkaa hyvillä mielin ja suunnittelevat lähitulevaisuudessa ilmestyvää uutta albumia.

– Meillä on hyvä fiilis tulevasta keikasta. Joku sanoi aiemmin, että tänään pitäisi sataa, mutta ei siltä näytä. Yleisökin vaikuttaa innostuneelta, muusikot kiittelevät.

– Suomessa on ollut todella mukavaa. Sen jälkeen, kun julkaisimme levyn ”Good Man Down” vuonna 2011, olemme vierailleet täällä usein. Aloitimme pienemmistä keikkapaikoista ja siirryimme vähitellen suurempiin.

Bändi kuvailee omaa esiintymistään rockbändille epätyypilliseksi.

– Me olemme ehkä vähän varautuneita. Emme riko mitään, ja ehkä se on jonkun mielestä tylsää. Muusikossa pitäisi arvostaa ennemmin sisäistä kuin ulkoista paloa. Nautimme esiintymisestä, mutta se on tyyliltään sellaista pohjoismaalaista, Sundja ja Pärnoja naureskelevat.

Ilosaarirockissa yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa.

– Meidät on otettu täällä hyvin vastaan. On aina hyvä asia, kun festareille tullessa tuntee olonsa tervetulleeksi. Täällä on hyvät vibat ja luontoa ympärillä.

Ilosaarirockin lauantai-ilta täyttyi kitaran taiasta Rentolavalla. Kuva: Valentin Abramenkov

Kun kysyn muusikoilta heidän tämänhetkisestä suosikkimusiikistaan, vastauksessa menee hetki.

– En ole hyvä vastaamaan tähän aiheeseen, Sundja myöntää.

Pärnoja pelastaa bändikaverinsa pienen pohdinnan jälkeen:

– Olen kuunnellut viime aikoina islantilaista musiikkia ja Bon Iveria. Tänään matkalla kuuntelimme Radioheadia. Tällä hetkellä olemme työstämässä uutta materiaalia seuraavalle levylle, joten tuntuu siltä, että en voi kuunnella mitään uutta musiikkia. Ehkä uusissa biiseissä on pieniä osia siitä musiikista, mitä olemme kuunnelleet aiemmin. Mutta tällä hetkellä keskitymme uuteen musiikkiin, Pärnoja kuvailee.

– Juuri tuota tarkoitin, meinasin sanoakin niin. Työstämme uutta musiikkia koko ajan, joten ei ole oikein aikaa kuunnella mitään uutta, Sundja kertoo.

Sundja ja Pärnoja eivät pidä isoa areenaa tai pientä klubia toista parempana esiintymispaikkana.

– Olemme vetäneet monia hyviä keikkoja intiimeillä ja kodikkailla klubeilla. Niitä keikkoja tulee olemaan jatkossakin, mutta niin tulee olemaan myös isoja areenoita.  Molemmissa esiintymispaikoissa on omat hyvät puolensa, Sundja perustelee.

– Meillä on sikäli hyvä tuuri, että soittamamme musiikki sopii molempiin paikkoihin. Sellaisten esiintyjien, joiden musiikkiin kuuluu paljon elektroniikkaa, on vaikeampaa riisua musiikista elementtejä ja tehdä musiikista sellaista, että se sopii klubille, Pärnoja tarkentaa.

Uuden levyn takia Sundja ja Pärnoja eivät usko ehtivänsä nauttimaan kesän festareista siviilivieraina.

– Mutta ehkä ensi kesänä, Sundja nauraa.

Haastattelu on tehty yhteistyössä Netti-TV:n kanssa. Katso Netti-TV:n juttu täältä.

Teksti: Niina Turunen
Kuvat: Valentin Abramenkov


Osta lippu >
Ilosaarirock