Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Festareilla mokailu on sallittua – jopa suotavaa

Nuoren juontajan jäätyminen, menetetty makkarabaari ja iltavuoro Jumbossa. Festareilla sattuu ja tapahtuu.

Vuodesta 2001 rokkijuontajana olleen Leo Leinon kokemus Obituaryn kanssa oli mieleenpainuva. Kuva: Pasi Huttunen

Epäonnistumista ei pidä pelätä. Sitä sattuu meille kaikille. Siitä saa yleensä hyvän anekdootin eikä se jälkikäteen aina edes näytä enää epäonnistumiselta. Ilosaarirockin, kuten muidenkin festivaalien luonteeseen kuuluu, että monenlaisia asioita sattuu ja tapahtuu.

Kuljeskelimme festariväen keskuudessa kyselemässä tarinoita mieleenpainuvimmista festarimokista. Aurinkolaseja on hävinnyt, kun on lähdetty kesäteatterilavan lähipusikkoon pussailemaan ja kotimatkalla onkin hyydytty leikkimökkiin nukkumaan. Vastaan tulee monta painokelvotonta kertomusta, mutta osa suorastaan huutaa tulla kerrotuksi.

Vuodesta 2001 Rokissa juontajana toiminut Leo Leino muistelee taannoista juontokeikkaa Metelli-klubilla jäähallilla:

– Sinne oli buukattu oli Obituary pääesiintyjäksi. Juontohommissa odotetaan aina merkkiä lavamanagerilta. Sitten saa mennä lavalle ja käyttää sen ajan, mitä on annettu. Obituaryn tapauksessa se oli aika vähän. Olin valmistanut ytimekkään spiikin ja odottelin merkkiä lavamanageri Elli Sirviöltä. Merkki tuli ja lähdin kävelemään lavalle päin, kun joku veti miut niskasta takaisin, tarttui rinnuksiin ja huusi korvaani erittäin kovalla äänellä, että ”you are going to say something about cocaine and pussyy!!”. Se oli Obituaryn lavamanageri. Nuori poika meni aivan sekaisin siitä tilanteesta. Tuli täydellinen black out. Menin lavalle ja sanoin jotain, että ”next some cocaine and pussy” ja häpesin loppuillan ja sen jälkeenkin vielä, mutta näin myöhemmin ajateltuna se on ehkä parasta, mitä on juontohommissa tapahtunut.

Oli vielä epäselvää, osoittautuuko ammeeseen ahtauminen festarimokaksi. Vielä ei oltu yritetty päästä siitä pois. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Aatu puolestaan muistelee menetettyä keikkaa:

– Oli se vuosi, kun Kotiteollisuus piti makkarabaaria tuossa päälavalla. Ne heittelivät makkaroita yleisöön. Sattumuksien kautta olin tuossa backstagella ennen keikkaa ja Viikatteen Kaarlen roudari vetäs kossupullon auki. Mie seisoskelin siinä, että mitäs mie täällä teen ja ne tarjos sitä kossua mullekin. Katoin, miten isot pojat juo ja join sitten itsekin. Seuraava muistikuva on sitten, miten kaverit kantavat minua leiripaikkaamme, jossa otin unet. Sellainen keikka.

Leevi puolestaan kertoo tuoreen tarinan:

– Oon täällä bailaamassa ja huomenna on iltavuoro kauppakeskus Jumbossa. Oon lähössä junalla pummilla sinnepäin. Juna lähtee klo 4.20. Iltavuoron jälkeen tuun takas tänne bailaamaan ja pitämään hauskaa Royal Bloodin keikalla. Homma on se, että toivoin vahingossa väärän viikonlopun vapaaksi. Sain sunnuntain puhuttua vapaaksi, mutta lauantaita en.

Hyvin tunaroitu!

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Pasi Huttunen ja Markus Korpi-Hallila


Ilosaarirock