Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Haliraitissa ei hymistellä

Popkadun punkimpi pikkusisarus Haliraitti rymisteltiin läpi keskiviikkona neljättä kertaa.

Popkadun räväkämpää osastoa edustava punkklubi Haliraitti kokosi keskiviikkoiltana ravintola La Barreen kovaa menoa tarjoilevia bändejä laidasta laitaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä periksiantamatonta asennetta riitti, kun kolme keskenään hyvin erilaista yhtyettä pani vuorollaan yleisöön vauhtia. Kaatosadekaan ei karkottanut rokkikansaa, vaan paikalla oli reilusti väkeä.

Nihkeänkostean illan aloitti jyväskyläläinen Laiton uhkaus nyrkiniskun lailla jysähtävällä hardcore-punkillaan. Pienen lavan lisäksi bändi otti asenteella haltuun myös lavan edustan. Anteeksi ei pyydelty, vaan mentiin eikä meinattu, niin kuin asiaan kuuluukin. Korvatulpat tulivat todellakin tarpeeseen jo tässä vaiheessa iltaa.

Million Beers esiintyi antaumuksella.

Toisena vuorossa oli Joensuun omien poikien muodostama coverbändi Million Beers, joka soitti mm. australialaisen punkrock-poppoo Cosmic Psychosin tuotantoa. Million Beersin (kuulemma ensimmäinen ja viimeinen) keikka oli energistä katsottavaa ja tarttuvat biisit tempasivat yleisön tanssijalat vipattamaan. Pieni haparointi ei haitannut, koska soittajat heittäytyivät menoon täysin: kitarankieliä katkesi ja sooloja soitettiin lattialla maaten.

Laiskat silmät muttei laiska meno

Illan lopettaja Laiskat silmät tarjoili todellista tee se itse -meininkiä. Helsinkiläisporukan musiikki on suoraviivaista, simppeliä ja räkäistä punkkia vailla turhia koukeroita. Vaikka soinnut välillä unohtuivat, eikä tämäkään bändi välttynyt teknisiltä ongelmilta, soittajista välittynyt tekemisen into ja välittömyys pitivät imussaan loppuun asti.

Teksti: Ida Käkelä
Kuvat: Sampsa Geijer


Ilosaarirock