Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

The Hellacopters jakaa rokin riemua ja nimmareita

Esikoisalbumiaan paluukiertueella juhlistava The Hellacopters heittää Ilosaarirockissa kesän ainoan Suomen keikkansa. Rumpali hehkuttaa, että Ilosaaressa on mahtavaa olla.

The Hellacopters jutusteli hyväntuulisena ennen keikkaansa. Kuva: Jon Norppa

The Hellacopters löytyy päälavan bäkkäriltä hyväntuulisena illan keikkaa odottelemasta. Rumpali Robert Eriksson kertoilee tyytyväisenä, kuinka bändi tekee nyt oman mielensä mukaan eikä julkaisupaineita ole.

– Mahtavaa olla Ilosaarirockissa, olemme odottaneet sitä kovasti. Olemme isolla lavalla, joten toivottavasti yleisöäkin on paljon, Eriksson sanoo.

– Uuden levyn suhteen ei ole tällä hetkellä suunnitelmia. Meillä ei ole kiire.

Parasta musiikin teossa on hänen mukaansa silti se hetki, kun biisi saadaan kasaan, joten välttämättä ei uutta materiaalia janoavien fanien kannata heittää kirvestään täysin kaivoon.

Vuonna 2008 hajonnut The Hellacopters palasi yhteen yhtä keikkaa varten juhlistaakseen 20 vuotta sitten julkaistua ”Supershitty to the Max” -debyyttilevyään. Kesän ainoa Suomen keikka on Ilosaarirockin lauantaina. Eriksson mainitsee, että hänen omiin lempparibiiseihinsä kuuluu Gotta Get Some Action mainitulta levyltä.

– Sen soittamista rakastan joka kerta.

Suomalaisittain kiinnostavaa on myös nähdä, kuinka hyvin Sami Yaffa istuu The Hellacoptersin bassonvarteen. Hän korvasi bändistä lähteneen alkuperäisen basistin Kenny Håkanssonin.

Lauantaina luvassa on vielä nimmarisessio EMP:n kojulla keikan jälkeen, joten faneille on runsaasti herkkua tarjolla.

– Olemme olleet kello viidesta asti liikkeellä tänään, ja yleensä rentoudumme pitkän päivän jälkeen menemällä nukkumaan, mutta tänään voimme chillailla nimmarisessiossa. Yleisö näyttää olevan täällä hyvin monipuolista väkeä, Eriksson kertoilee.

– Tulkaa katsomaan keikkaa, jos se ei ole teille liian myöhään. Kiitos Ilosaari, että olette täällä!

Haastattelu on tehty yhteistyössä Netti-TV:n kanssa. Katso Netti-TV:n juttu täältä.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Jon Norppa


Ilosaarirock