Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Ilolientä hyvän meiningin tahdissa

Tänä vuonna Ilosaarirockissa päästään nauttimaan olutta, joka nimettiin yleisön avustuksella. Ilosaarirokkilaiset kysyivät nimeämisessä apua sosiaalisessa mediassa, ja tulos oli lähes yksimielinen: voittajaksi valikoitui Iloliemi, joka sai liki tuhat ääntä enemmän kuin kakkoseksi tullut ehdotus Röyhy.

Iloliemi

– Kesällä maistellaan Laulurinteellä Ilolientä! Nimi on hyvin sopiva Ilosaarirockin oluelle – se kunnioittaa festarin juuria ja kuvaa mainioisti tunnelmaa. Nimi sopii myös oluen makuun, sillä tuo luomupils on iloisen raikasta ja pirskahtelevaa, nauraa Ilosaarirockin tuottaja Petri Varis.

Ylivoimainen voittaja

Variksen mukaan Iloliemi oli äänestyksessä ylivoimainen, joten ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin valita se oluen nimeksi.

– Ja mikäpä valitessa, kyseessähän on aivan mainio nimi!

Ilolientä saa maistaa ensimmäisen kerran Ilosaarirockin Beer Partyssa Joensuun ravintola Kerubissa perjantaina 12.5. kello 20 alkaen. Juhliin on vapaa pääsy ja siellä soittaa mainio punkrock-kopla Relentless. Tuokokuun puolesta välistä lähtien Ilolientä on tarjolla Joensuun alueen laatutietoisissa ravintoloissa ja myymälöissä ja toki heinäkuussa Ilosaarirockin festarialueella.

Etiketissä hyvät hipat Laulurinteellä

Panimo Honkavuoren valmistaman Iloliemen etiketin on suunnitellut graafikko Jusa Hämäläinen. Etiketti päätyi luontevasti Hämäläisen tekemäksi, sillä hän on piirtänyt ja suunnitellut kaikki muutkin Honkavuoren julkaistujen juomien etiketit.

Jusa Hämäläinen

Graafikko Jusa Hämäläinen.

– Iloliemen etiketin suunnittelu oli tietenkin minulle suuri kunnia, hän sanoo.

Hämäläinen kertoo, ettei etiketin suunnittelu ollut vaikeaa, sillä Ilosaarirockin tunnelma on hänelle hyvinkin tuttu.

– Kun on useampi rokki tullut nähtyä ja koettua, niin ei tarvinnut keksiä mitään. Etiketissä on hyvät hipat laulurinteellä. Piirsin siihen kavereita ja kesää – hyvää meininkiä. Itse olen aina nauttinut erityisesti Rentolavan tunnelmasta ja tarjonnasta. Ehkä etiketin joraajat on hippaamassa reggaen tahtiin, auringon laskiessa Laulurinteen taakse.

Ystävien kanssa nautittu

Hämäläinen toivookin etiketin kiteyttävän Ilosaarirockin fiiliksen niin kuin hän sen kokee:

– Etiketti on toivoakseni kuten rokit minun silmissäni: avoin, värikäs, kesäinen, iloinen ja ystävien kanssa nautittu.

Ja toki Hämäläinen aikoo itsekin maistaa Rokkiolutta.

– Aivan ehdottomasti! Huolellisesti, mutta vastuullisesti.

Teksti: Johanna Rytkönen / Verkkotoimitus


Ilosaarirock