Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Hevosurheilu on oikeaa urheilua – Ravileirinnän keppihevosravit

Salama-poni, Burana ja Väsymys ravasivat leirintäalueella.

Nopeus ei ratkaise, vaan myös hevosmiestaidot mitataan. Näin ohjeistaa raviemäntä Kaisu Halonen keppihevosskabaan osallistujia Ravileirinnän portin pielessä lauantaina puolilta päivin. Ideana on kerätä kolme ratsastajaa lähtöviivalle ja ravata keppareilla peltipurkin ympäri.

Katriina Tikanmäki (toinen vas.), Jenna Savolainen ja Leo Toiminen tulivat rokkiin lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Taustalla raviemäntä Kaisu Halonen. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Leo Toimisen mukaan keppihevostelu oli 10/10. Hän tuli Ilosaareen Jyväskylästä yhdessä Jenna Savolaisen ja Katriina Tikanmäen kanssa.

– Ravihomma oli muilla hakusessa, mutta mä olin paras. Hevosurheilu on oikeaa urheilua, Toiminen nauraa.

Janika Hyvärinen (vas.), Anna Lahtinen ja Minna Huovinen osallistuivat keppihevosraveihin. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Joensuulaiset Janika Hyvärinen, Anna Lahtinen ja Minna Huovinen nimesivät ratsunsa Salama-poniksi, Buranaksi ja Väsymykseksi. Lahtiselle ja Huoviselle laji oli uusi, mutta Hyvärinen oli harjoitellut:

– Meillä oli kolmos-nelosluokkalaisina keppihevostalli, hypättiin esteitä ja muuta.

Ihmisten innostaja Margareetta Räty (vas.) ja raviemäntä Kaisu Halonen kannustivat osallistumaan keppihevosraveihin. Halonen toimii rokissa myös Lounge-teltan hostina, Räty kaverijumpan ohjaajana. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Teksti: Ilona Pesu
Kuvat: Markus Korpi-Hallila

 


Ilosaarirock