Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

MØ tekee paluun Suomen keikkalavoille Ilosaarirockissa

Aurinkoinen MØ hehkuttaa Ilosaarirockin kesäsäätä ja kertoo verkkotoimitukselle ja Netti-TV:lle, millainen oli hänen ensimmäinen festarikokemuksensa Roskildessä.

MØ haastattelussa. Kuva: Lauri Kaukotie

Tanskalainen artisti  eli Karen Ørsted saapuu lauantai-iltana Ilosaarirockin Tähtilavan bäkkärille ja aloittaa keskustelun ylistämällä kaunista säätä ja nuuhkimalla puhdasta ilmaa. Hän sanoo olevansa todella iloinen siitä, että on taas keikalla Suomessa. MØ toteaa kesän olevan keikkojen puolesta melko kiireinen, mutta ei yhtä kiireinen kuin aikaisemmat kolme kesää.

– Tämä kesä on erilainen, koska viimeistelen useita luovia projekteja, joten tahti ei ole yhtä hullu.

Kesän odotetuinta keikkaa hän ei osaa suoriltaan nimetä, mutta kertoo silti odottavansa innolla seuraavan päivän esiintymistään Saksan Melt-festareilla. Tanskan Roskilde taas on hänelle tärkeä, koska se on ensimmäinen festivaali, jossa hän on aikoinaan ollut juhlimassa. MØ kertoo, että aina kun häneltä kysytään hänen lempifestivaaliaan, miettii hän tätä festarikokemustaan.

– Festivaalit ovat aina hauskoja, koska niissä on kyse irti päästämisestä. Muistan olleeni täysin ällistynyt siitä vapauden tunteesta, joka minut valtasi, koska en ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa. Ihmiset ovat rentoja aivan eri tavalla.

Musiikkia MØ kertoo tekevänsä aina silloin, kun hän käy läpi hyvin tunteikasta vaihetta elämässään.

– Nuo tunteet voivat olla hyviä tai huonoja. Ihmiset käyvät läpi erilaisia vaiheita, ja joskus vain reagoimme herkemmin maailmaan. Inspiraatio tulee siis omasta elämästäni, mutta myös muut artistit, elokuvat ja taide voivat toimia innoittajina, MØ toteaa hymyillen.

MØ:n mielestä parhaat kappaleet kirjoitetaan usein jopa puolessa tunnissa, mutta joskus ne saattavat vaatia kaksikin vuotta. Hän kertoo, että kolmen vuoden luovan prosessin aikana on syntynyt paljon musiikkia, ja parhaillaan hän miettii, miten hän aikoo julkistaa ensimmäiset uudet tuotoksensa.

Kun laulajaa pyydetään kuvailemaan omaa musiikkiaan viidellä sanalla, hän toteaa että siitä löytyy poppia, kokeellista indietä, iloisuutta, melankoliaa ja mausteisuutta.

Suurimpana kohteliaisuutena MØ on saanut kuulla oman musiikkinsa tulevan hyvin lähelle kuulijaa, mikä tekee siitä henkilökohtaista ja aitoa.

Entä millaista eläintä hänen musiikkinsa muistuttaa?

– Kauneinta kärppää, joka on koskaan nähty. Ne ovat rumia ja tyhmiä, mutta samalla silti mukavia ja söpöjä. Tämä olisi hyvin ainutlaatuinen kärppä.

Kaikki ok. Kuva: Lauri Kaukotie

Haastattelu on tehty yhteistyössä Netti-TV:n kanssa. Katso Netti-TV:n juttu täältä.

Teksti: Anniina Hautakoski
Kuvat: Lauri Kaukotie

 


Ilosaarirock