Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Paikkaajaksi saapunut Nothing But Thieves hurmasi

Nothing But Thieves muutti Tähtiteltan tunnin ajaksi rock-taivaaksi. Verkkotoimituksen haastattelussa bändi kuvaili musiikkiaan joulun ja tapaninpäivän väliseksi ajaksi.

Nothing But Thieves. Kuva: Jon Norppa

Brittiläinen Nothing But Thieves syöksähti Ilosaarirockiin pikakomennuksella. Kun maanmiehensä Snakeships joutui perumaan keikkansa aikatauluongelmien vuoksi, essexiläinen rokkiryhmä paikkasi aukon esimerkillisesti.

Hurmaavan keikan jälkeen bändi on väsynyt mutta helpottunut. Latviasta alkanut päivä on saanut mainion päätöksen.

– Ehdin nukkua suunnilleen tunnin viime yönä, kitaristi Dominic Craik myöntää.

– Yleisöllä kesti hetken lämmetä musiikkiimme, mutta keikan puolen välin jälkeen meno oli mahtava, laulaja Conor Mason miettii.

Erityisesti Amsterdam-raidiohitistään tunnettu bändi on julkaisemassa syksymmällä toista levyään. Masonin mukaan levyllä rock on aiempaa rokimpaa ja elektroniset biisit ovat entistäkin suurempia.

– Ensimmäisen levyn biisit oli sävelletty kolmen vuoden aikana. Nyt on tulossa paremmin yhteen sopiva kokonaisuus, kitaristi Joe Langridge-Brown miettii.

Nothing But Thieves. Kuva: Antti Pitkäjärvi

Langridge-Brown näytti lavalla kuin ilmetyltä Kurt Cobainilta ylisuuressa ruutupaidassaan. Hän oli yhtyeen aktiivisin lavan täyttäjä ja touhusi aktiivisesti joka puolella, kun taas basisti Philip Blake taisi ottaa kerran askeleen eteenpäin.

Useampi bändin jäsen on sitä mieltä, että rokkia soittamaan he ovat päätyneet siksi, että soittaminen on ollut ainut asia, jossa he ovat hyviä.

– Musiikkimme on yhdistelmä sitä, mitä olemme nuorena kuunnelleet. Jos olisimme syntyneet Suomessa, soittaisimme kai metallia, Craik arvelee.

– Jos musiikkiamme pitäisi jotenkin kuvata, niin se on kuin jouluaaton ja tapaninpäivän välinen aika. Maha aivan täynnä, Craik nauraa.

Haastattelu on tehty yhteistyössä Netti-TV:n kanssa. Katso Netti-TV:n juttu täältä.

Teksti: Tuomas Vitikainen
Kuva: Jon Norppa


Ilosaarirock