Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Sähköt sain sähkökitaraan

Onnistunut festivaalikokemus vaatii paljon ja liikkuvia osia on monia. Bändien soiton lisäksi tarjolla on oltava ruokaa ja juomaa, ja puhelimiakin täytyy päästä lataamaan festivaalitunnelman ikuistamiseksi. Jotta kalja olisi kylmää, ruoka lämmintä ja kahvi kuumaa, tarvitaan sähköä.

Ilosaarirockin kokoinen festivaali kuluttaa sähköä mittavassa määrin. Se on edellytys joka puolella festivaalialuetta – lavoilla, alueen valaistuksessa, loungen kahvinkeitossa ja anniskelualueiden kassakoneiden käytössä. Sähkön järjestäminen puistoalueelle on melkoinen projekti, joka vaatii pitkäjänteistä ja tarkkaa suunnittelua. Tämä on osa Ilosaarirockin tuotantopäällikön Jani Salomaan ja hänen tiiminsä työnsarkaa.

Jani Salomaa

Tuotantopäällikkö Jani Salomaa Laulurinteellä. Kuva: Julia Lemmetyinen.

Koko tapahtuman toimivuus on kiinni sähköstä. Sen vuoksi tärkeinä elementteinä toimivassa yhteistyössä korostuvat ennen kaikkea palvelun luotettavuus ja sujuva asiakaspalvelu. Ilosaarirockin sähkön toimittaa Pohjois-Karjalan Sähkö. Festivaalin arvojen mukaisesti tapahtumassa käytetään uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä, kuten tuulisähköä. Kaikki PKS:n festivaalille toimittama sähkö on aina vihreää.

– Vihreän sähkön käyttö on meille itsestäänselvyys. Se on nykypäivänä myös järkevä vaihtoehto, eikä ole mitään syytä, miksi emme käyttäisi sitä. Haluamme kantaa vastuun ympäristöstä ja kompensoimme myös päästömme. Sähkönkulutus on osa festivaalin ympäristökuormaa ja tätä pyrimme pienentämään vähentämällä kulutusta kaikkialla missä voimme. On tärkeää, että meillä on sähkökumppani, jonka vastuullisuuteen voidaan luottaa sataprosenttisesti, Salomaa kertoo.

Pohjois-Karjalan Sähkö ja Ilosaarirock ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Salomaan mukaan yhteistyöstä tekee erittäin helppoa, kun PKS:llä on jo olemassa perustieto Ilosaarirockin tarvitsemista asioista ja palveluista. Asioista keskustellaan suoraan aina yhteinen päämäärä mielessä.

– Samalla tavalla kuin meidän täytyy festivaalina olla luotettavia asiakkaillemme, löytyy samanlainen ymmärrys myös PKS:n ja meidän väliltä, Salomaa tiivistää.

Salomaa korostaa myös PKS:n asiakaspalvelun sujuvuutta. Mieltä askarruttaviin kysymyksiin saadaan helposti ja nopeasti vastauksia vain yhden puhelinsoiton tai muutaman sähköpostiviestin avulla. PKS myös tuntee asiakkaansa, ja esimerkiksi Ilosaarirockin rytmi, arvot ja tavoitteet ovat aina selkeästi mielessä, kun tehdään yhteistyötä.

PKS

Ilosaarirockin lavat soivat PKS:n sähköllä. Kuva: Jon Norppa.

Yhteistyön toimivuus johtuu Salomaan mukaan pitkälti siitä, että Pohjois-Karjalan Sähkö on paikallinen yritys. Paikallisuus tuo Salomaan mukaan festivaalin järjestämiseen ennen kaikkea joustavuutta, kun kulmat ovat tutut ja asioita pystytään hoitamaan lähellä.

– Syrjäisen paikkakunnan voimavara on ehdottomasti osaaminen, jota ei välttämättä muualta tulevilta toimijoilta saa. Joskus tarvitaan esimerkiksi kalustoa paikalle hyvinkin nopeasti ja silloin kiittää onnea että sähköfirma löytyy naapurista. PKS:n kautta saamme kaupan päälle vahvaa tietoa ja osaamista asioiden oikeanlaisesta hoitamisesta paikallisesti, ja se on ehdottomasti rahan arvolla mittaamaton seikka.

– Lisäksi on hienoa työskennellä joviaalien tyyppien kanssa, jotka ymmärtää myös hyvän musan päälle, Salomaa nauraa.

Pohjois-Karjalan Sähkö arpoo kesällä lippuja Ilosaarirockiin. Seuraa PKS:n Facebook-sivuatarkista tarjous ja voita liput!

— Verkkotoimitus


Ilosaarirock