Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Ravileirinnän loungesta viihdettä parkourista hierontaan

Venyikö ilta myöhäiseksi? Kaipaako ulkonäkö ehostusta? Käy lataamassa akkusi kuvaannollisesti ja kirjaimellisesti ravileirinnän kupeessa sijaitsevassa lounge-teltassa

Leirintäkoordinaattori Noora, 27, on toista vuotta töissä Ilosaarirockin leirinnässä.

– Varsinkin aamupäivällä täällä lounge-teltassa oli paljon jengiä. Osa oli varmasti pitämässä sadetta ja lataamassa kännyköitä. He huomasivat sitten, että täällähän voi tehdä muutakin. Tuossa jonkin matkan päässä on myös sauna, jossa nyt vilpoisella ilmalla on ollut ihmisiä lämmittelemässä, Noora kuvailee.

Ravileirinnän loungessa on rento loikoilla.

Lounge on auki läpi vuorokauden. Kännykkää voi käydä lataamassa jopa pikkutunneilla, mutta varsinaista ohjelmaa on päivällä. Tänä vuonna tuotantotiimi on satsannut festarikunnon kohotukseen.

– Fitness-nurkkauksesta löytyy kaikenlaista kuntoiluhärpäkettä, joita voi testailla festaroinnin lomassa. Lauantai- ja sunnuntaiaamuina paikalta löytyy personal trainer antamassa ohjeita festarijumppaukseen, Noora kertoo.

Mikäli kuntoilu ei innosta, teltassa on mahdollisuus myös pieneen itsensä hemmotteluun.

– Teltasta löytyy hierontapiste sekä ehostusnurkkaus, jossa voi käydä laittamassa hiukset ja meikit pikkurahalla festarikuntoon. Hierontaa oli jo viime vuonna, joten se on ihmisille tuttu, ja siellä on ollut jonkin verran kävijöitä. Myös open stage -musiikkipisteellä on käyty jo esiintymässä, Noora kuvailee.

Ulkona on katutaideseinä, jonne kuka tahansa voi käydä taiteilemassa spraymaalilla. Raviradalta löytyy mahdollisuus myös trendiharrastuksen kokeiluun.

– Seinä on ollut tosi suosittu, siellä on koko ajan joku maalamassa. Pihalta löytyy myös parkour-temppuiluun sopivia telineitä. Tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina järjestämme Ilosaarirockin viralliset keppihevosravit kello 12, Noora luettelee.

Ravileirinnän lounge-teltta on nyt paikallaan toista vuotta.

– Ekalla kerralla teltta toimi tosi hyvin, ihmiset tykkäsivät istuskella ja viettää aikaa, Noora kiittelee. – Lounge on tällainen ravileirinnän olohuone, ja sitä kannattaa tulla katsomaan.

Portti Ravileirintään

Leirintäalueella majoittuville Nooralla on ihan erityistiä terveisiä.

– Meillä on käynnissä Tuunaa telttasi -kilpailu, ja joitakin koristeltuja telttoja ollaan bongattukin. Parhaille teltoille on luvassa yllätyspalkintoja, Noora vinkkaa.

Teksti: Niina Turunen


Ilosaarirock