Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Luomuolutta tuulivoimalla

Viime päivinä Ilosaarirockin toimistolla ollaan kihisty ja kuhistu enemmän kuin konsanaan kesän artistikattausta suunniteltaessa. Työpöydällä on nimittäin ollut yksi festarikesän tärkeimmistä päätöksistä, oman oluen koostumus! Pitkällisen suunnittelutyön ja reseptien tutkimisen jälkeen voimme viimein paljastaa – kesällä 2017 maistellaan voimakkaasti humaloitua, joensuulaista luomu-pilsiä!

Ilosaarirock 2017: Rokkiolut

Ilosaarirockin oma pils syntyy joensuulaisen Panimo Honkavuoren Janin ja Villen osaavissa käsissä. Panimo perustettiin viime vuonna ja olimme toki heti oven karmissa kiinni pyytämässä maistiaisia. Yhteisen oluen suunnittelu alkoi syksyn tehdessä tuloaan ja tulevana suvena pääsemme kaikki (joilla ikää riittää) maistelemaan työn tuloksia.

Ilosaarirock 2017: Rokkiolut

Vielä nimeämätön olut pantiin aluille tiistaina 21. maaliskuuta. Ilosaarirockin toimiston Panu ja Petri olivat omin käsin mukana mäskäämässä maltaita, suodattamassa ja keittämässä sekä punnitsemassa humaloita.

Ilosaarirock 2017: Rokkiolut

Oluen resepti suunniteltiin yhdessä honkavuorelaisten kanssa. Olimme alusta alkaen yhtä mieltä, että haluamme oluemme olevan luomua. Pitkällisen etsinnän jälkeen Honkavuoren miehet löysivätkin riittävän laadukasta luomuhumalaa, jolla saamme muuten kesäisen raikkaaseen olueen sopivasti katkeroisuutta. Lopputuloksena syntyy runsaasti humaloitu tsekkiläistyyppinen pils.

Ilosaarirock 2017: Rokkiolut

Honkavuoren miehet ovat vielä meitäkin tarkempia ympäristöarvojen vaalijoita, joten Ilosaarirockin olut valmistuu tuulivoimalla ja panimon hukkalämpöä käytetään uudelleen. Olut on myös todellista lähiolutta eikä kuljetus juuri rasita luontoa, sillä panimo sijaitsee muutaman kilometrin päässä Laulurinteen festarialueesta. Hauskaa tässä kaikessa on myös se, että Honkavuoren Ville oli juuri se rupiliskotutkija, joka huolehti, että Ilosaarirockin hiilipäästöjen kompensaatiorahoilla kaivettiin oikeanlaisia lampia liskoille kutupaikoiksi. Yhteistyön juuret ovat siis syvällä.

Ilosaarirock 2017: Rokkiolut

Seuraava askel Ilosaarirockin oluen elämässä on aikuiseksi kypsyminen Honkavuoren tynnyrissä. Kunhan lumet sulavat, pääsemme maistelemaan mitä tuleman pitää. Pidämme teidät toki myös ajan tasalla.

– Verkkotoimitus


Ilosaarirock