Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Ilman päiväunia jaksaa helposti iltaan saakka

"Kun yli 65-vuotiaalta papalta kysytään paperit, niin kyllä sitä itsensä nuoreksi tuntee!"

Nuorempana ei ollut aikaa eikä rahaa, joten nyt on aika ottaa menetyt kokemukset takaisin. Sitä mieltä ovat monet Ilosaarirockiin saapuvat yli 65-vuotiaat, jotka pääsevät maksutta sisään.

Tapio Suikeli ja Eila Tähkäpää arvostavat musiikkielämyksiä. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Ilomantsissa asuvat Tapio Suikeli ja Eila Tähkäpää saapuivat Ilosaarickiin jo kolmatta kertaa hyvien rokkielämysten perässä.

– Kun yli 65-vuotiaalta papalta kysytään paperit, niin kyllä sitä itsensä nuoreksi tuntee. Viimeksi meille oikein vinoiltiin, että vanhukset lähtevät välillä päiväunille. Ei suinkaan – me ollaan täällä ihan koko päivä iltaan saakka, Tapio hymyilee.

– Ollaan ihmetelty siisteyttä ja hyviä järjestelyitä. Parasta täällä ovat kokemukset. En esimerkiksi tykännyt aiemmin Haloo Helsingin musiikista, kunnes näimme ne livenä täällä. Keikka teki ison vaikutuksen, pariskunta toteaa.

Helsinkiläiset Tapio ja Marketta Pirinen odottivat Jenni Vartiaisen näkemistä. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Myös Piristen pariskunta on rokkailemassa kolmatta kertaa.

– Tultiin ensimmäisen kerran sillon, kun pääsimme maksutta sisään ja silloin sattui esiintymään myös Ilkka Alanko. Ollaan katsottu tarkkaan läpi alueohjelma, jonka mukaan liikutaan eri keikoille. Erityisesti odotamme Jenni Vartiaista, Tapio ja Marketta Pirinen kertovat.

Marja-Leena ja Jorma Koistinen ovat käyneet vuosia Ilovaarirockissa, mutta tänä vuonna testiin pääsi ensimmäistä kertaa Ilosaarirock. Kuva: markus Korpi-Hallila

Koististen pariskinta puolestaan oli kahden vaiheilla pitkään: mennäkö Ruisrockiin vai Ilosaarirockiin? He päätyivät jälkimmäiseen.

– Koska tämä kestää kolme päivää. Lisäksi kotikaupunkiin on aina hauska saapua Helsingistä ja yöpaikkakin on varma: yövymme kätevästi Marja-Leenan äidin luona, Jorma Koistinen toteaa tyytyväisenä.

Teksti: Jonna Ekroos
Kuvat: Markus Korpi-Hallila

 


Ilosaarirock