Ilosaarirock Joensuu 3 päivää 14.-16.7.2017

Vesta luo musiikkia ja elää unelmaansa

Lauantaina Ilosaarirockissa esiintynyt Vesta kertoili kuulumisiaan hyväntuulisena ja fiilisteli ensimmäistä kertaansa festivaalin vieraana.

Ilosaarirockiin ensimmäistä kertaa saapunut Vesta odotteli hyvällä mielellä oman keikkansa alkua lauantaina iltapäivällä. Laulaja kehui festivaalin tunnelmaa ja totesi päivästä tulevan vilkas, sillä oman esiintymisen lisäksi luvassa oli vierailu myös Töölön ketterän keikalla. Kiirettä Vestalla varmasti pitää muutenkin, sillä naisen uran on kovassa nosteessa ja häntä on tituleerattu yhdeksi kotimaan kentän lupaavimmista artistitulokkaista.

Veikeä Vesta Metelli-teltan bäkkärillä. Kuva: Jon Norppa

Kesäkuussa sinkun Sun katu julkaissut Vesta kertoo vuoden tuovan  tullessaan lisää keikkoja ja myös levyntekoa. Hän lupailee pitkäsoiton tulevan ulos ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Myös tulevia yhteistyöprojekteja Vestalla on tiedossa, mutta niiden suhteen laulaja on vielä salamyhkäinen. Musiikin luomisesta artisti puhuu kuitenkin mielellään.

– Ihaninta on tehdä musiikkia. Se on mun ikuinen haave. Totta kai keikoilla käyminenkin on ihanaa, mutta tärkeintä on saada tehdä musiikkia. Keikkailu on se hinta, joka tavallaan pitää maksaa, jotta tätä voi tehdä, Vesta pohtii.

Vestan puheissa kuultaa ilo siitä, missä hän nyt urallaan menee.

– Tämä on uskomatonta, kuinka etuoikeutettu ja ihana olo on siitä, että a) tietää mitä haluaa tehdä ja b) saa tehdä sitä. Koko ajan ovia aukeaa enemmän ja enemmän ja sanotaan ”Tule, tule, tehdään”.

Vesta iloitsee erityisesti siitä, että hän saa tehdä yhteistyötä tuottaja Jori Sjöroosin kanssa, sillä hän kokee yhteistyön olevan hyvin hedelmällistä ja antavan molemmille paljon.

Kun Vestalta kysyy, onko hänellä sellaista biisiä, jota hän kuuntelee, mutta ei kehtaa myöntää kuuntelevansa, artisti miettii pitkään, ennen kuin vastaa.

– En mä häpeä mitään musiikkia. Kuuntelen kaikkea, äänekkäästi ja kaikkien kuullen, Vesta nauraa.

Haastattelu on tehty yhteistyössä Netti-TV:n kanssa. Katso Netti-TV:n juttu täältä.

Teksti: Anniina Hautakoski
Kuvat: Jon Norppa


Ilosaarirock