Cashless

Cashless on lompakko rannekkeessasi. Maksat sillä kaikki ostokseksi Ilosaarirockissa. Kysy cashless-maksamisesta:


Mikä on cashless-maksutapa? \ Luo tili ja välty jonottamiselta \ Miten tili luodaan? \ Rahan lataaminen rannekkeelle \ Automaattinen rahanlataus eli auto top-up \ Maksaminen rannekkeella \ Rahojen palauttaminen \ Rannekkeen vaihto ja aktivointi \ Miksi cashless? \ Turvallisuus \ Lisätietoa maksutavoista

Festivaalitilillesi pääset tästä »

Cashless on lompakko rannekkeessasi

Mikä on cashless-maksutapa?

Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Useiden suurten festivaalien tavoin Ilosaarirock siirtyy käyttämään cashless-maksutapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Cashless-maksamisen vaiheet

Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena eli kaikki festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Luo tili ja välty jonottamiselta!

Eniten iloa maksurannekkeestasi saat lataamalla rahaa ennakkoon jo kotoa käsin. Tämä tapahtuu festivaalitilin avulla.

Tilin avulla:

Tilin voi luoda tällä sivulla kesäkuun puolivälin jälkeen. Tili luodaan festivaalilipussa olevan numerokoodin avulla.

Miten tili luodaan?

Festivaalitili luodaan täällä.

Tilin luomista varten tarvitset Ilosaarirockin pääsylipun viivakoodin yhteydessä olevan numerokoodin (huom. tiliä ei voi luoda leirintälipulla). Jos sinulla on useita pääsylippuja (esimerkiksi päivälippuja), luo tili ensimmäisen festivaalipäivän lipulla. Jos sinulla on perjantain ja sunnuntain lippu, luo tili perjantain lipulla. Sunnuntain lippu lisätään rannekkeelle rannekkeenvaihdossa.

Tilille voi ladata rahaa 10–500€ valitsemallasi maksutavalla: verkkopankki, luottokortti ja mobiilimaksu. Maksujen välittäjä on verkkokaupoista tuttu Checkout Finland Oy. Maksimissaan tilillä voi olla turvallisuussyistä kerrallaan 500€.

Festivaalitilille voi ladata rahaa kesäkuun puolesta välistä festivaalin sulkeutumiseen asti. Rahaa voi siis ladata tilille myös festivaalin aikana, esimerkiksi kotona tai verkon toimiessa myös festivaalialueella.

Tililtä näkee rannekkeen saldon, jonka näkee myös jokaisen oston yhteydessä. Tililtä saa kätevästi myös sähköiset kuitit jokaisesta maksurannekkeella tehdystä ostoksesta. Tilitapahtumia ja kuitteja voi tarkastella vuoden 2018 loppuun asti. Tämän jälkeen tiedot hävitetään.

Rahan lataaminen ja tilin luominen on maksutonta.

Tili on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain yksi ihminen. Yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi tili. Tiliä ei ole pakko luoda, mutta se helpottaa festarikokemusta.

Rahan lataaminen rannekkeelle

Festivaalitilin avulla voit ladata rannekkeellesi rahaa kaikilla yleisimmillä maksutavoilla (verkkopankki, luottokortti, mobiilimaksu...). Festivaalin käynnistyessä pe 13.7. klo 15 lataukset tilin kautta vain luottokortilla.

Voit ladata rahaa myös festivaalialueen rahanlatauspisteillä (eli top-up-pisteellä) käteisellä ja kortilla. Festivaalialueella on kolme isoa rahanlatauspistettä, löydät niiden sijainnit festivaalialueen kartalta. Lisäksi Ravileirinnässä on oma rahanlatauspiste.

Rahan lataaminen rannekkeelle on maksutonta ja rahat siirtyvät rannekkeelle viiveettä.

Yhdelle rannekkeelle voi ladata kerralla maksimissaan 500 euroa.

Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen.

Mikä on automaattinen rahanlataus eli auto top-up?

Festivaalitilin luoneilla on mahdollisuus ottaa käyttöön automaattinen rahanlataus eli auto top-up. Auto top-upin avulla voit ladata rannekkeen saldon loppuessa lisää rahaa ostosten yhteydessä vaikkapa anniskelupisteellä, eli sinun ei tarvitse mennä rahanlatauspisteelle lataamaan lisää rahaa. Lataussumma määritellään etukäteen festivaalitilillä.

Auto top-up aktivoidaan festivaalitilin kautta. Tilillä valitaan haluttu summa, jonka voit ladata rannekkeellesi oston yhteydessä. Haluttu summa veloitetaan kortiltasi välittömästi. Auto top-up toimii vain maksukortilla.

Maksaminen rannekkeella

Rannekkeella maksaminen muistuttaa lähimaksua. Ostokset maksetaan koskettamalla rannekkeella kassan maksupäätettä. Näet rannekkeella olevan saldon jokaisen ostoksen yhteydessä.

Ostosten kuitit löytyvät festivaalitililtä. Jos et ole luonut tiliä, kuitit saa haettua verkkosivuilta rannekkeessa olevan numerokoodin avulla.

Rahojen palauttaminen

Voit hakea käyttämättä jääneet rahat takaisin palautuslomakkeen avulla. Täytä palautuslomakkeeseen virallinen nimesi, sähköpostiosoitteesi, pankkiyhteystietosi ja festarirannekkeen sirusta löytyvä tunnistenumero (se pidempi merkkisarja). Tarkistathan että tiedot on täytetty oikein!

Rahat tulee hakea takaisin heinäkuun loppuun mennessä. Palautuksen tulevat asiakkaan ilmoittamalle tilille viikon sisällä palautuksen hakemisesta.

HUOM! Tarvitset rannekkeesi sirun numerokoodia rahojen palauttamiseen, joten pidä ranneke tallessa.

Rannekkeen vaihto ja aktivointi

Ilosaarirockin pääsylippu vaihdetaan tuttuun tapaan rannekkeeseen ennen festivaalille saapumista. Voit vaihtaa rannekkeen festivaaliviikon aikana keskustan Rokkikontilla tai perjantaista alkaen pääportin rannekkeenvaihtopisteellä. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös Ravi- ja Niittyleirinnän porteilla.

Kun vaihdat lipun rannekkeeseen, rannekkeen siru aktivoidaan samalla. Sirulle siirtyvät ennakkoon lataamasi rahat. Voit lisätä rannekkeenvaihdossa sirulle myös leirintälippusi.

Ota mukaasi rannekkeenvaihtoon:

Miksi cashless?

Otamme cashless-maksutavan käyttöön kolmesta syystä:

  1. Turvallisuus: cashless on turvallinen tapa maksaa. Ranneke ei hevillä katoa ja kuitit säilyvät sähköisesti.
  2. Nopeus ja helppous: cashless on nopein ja helpoin tapa maksaa ostokset.
  3. Jonottaminen: cashless vähentää jonoja festivaalialueella.

Turvallisuus

Cashless on turvallinen ja toimintavarma suljettu järjestelmä. Maksurannekkeen toimintaperiaate muistuttaa pankkikorttien lähimaksuominaisuutta. Koska ranneke kulkee mukana ranteessa, maksaminen on jopa lähimaksua nopeampaa. Kädessä kiinni oleva ranneke on hankala kadottaa ja sen väärinkäyttäminen on miltei mahdotonta. Ranneketta ei saa irti rikkomatta sitä, jolloin maksuvälineesi kulkee mukana huolettomasti festivaalin ajan.

Rannekkeessa olevaa sirua ei voi lukea perinteisen maksupäätteen sirun lukijalla, siruja luetaan vain järjestelmän toimittajan omilla laitteilla jotka ovat koodattu Ilosaarirockia varten. Kaupoista tutuilla maksupäätteillä ei rannekkeilta voida "ryöstää rahaa".

Ranteesta irti olevaa ranneketta ei hyväksytä maksuvälineenä.

Ranneke ja sen siru kestävät vettä, aurinkorasvaa ja yleistä festivaalielämää.

Jos huomaat rannekkeesi hävinneen tai rannekkeesi ei toimi, siirry selvittämään asia pääportin infoon.

Kaikki festivaalitiliin liitetyt tiedot kuten luottokortti ovat turvassa suojatulla palvelimella.

Kysy cashless-maksamisesta:

Lisätietoa maksutavoista

Rahankulusta vastaa Checkout Finland Oy.

Checkout on turvallinen maksutapa. Maksupalvelun tuottavalla Checkout Finland Oy:llä (y-tunnus 2196606-6) on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Checkout on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää asiakkaiden maksut Ilosaarirockille. Mikäli tiliotteella tai luottokorttilaskulla näkyy Checkout Finland Oy, Checkout on välittänyt maksun.

Ilosaarirock toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Ilosaarirock huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Mikä haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun tulee olla yhteydessä suoraan Ilosaarirockiin, josta tuote on ostettu.

Pankkimaksut

Ilosaarirockin cashless-sivulla käytössä on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Palvelussa voi maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin. Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteella maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, joka välittää maksun verkkokauppiaalle. Ilosaarirockin cashless-sivulta ohjataan suoraan omaan pankkiin suorittamaan maksu turvallisesti.

Luottokorttimaksut

Ilosaarirockin cashless-sivulla voi maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard – korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode -todentamispalvelut.

Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan Ilosaarirockille. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Masterpass ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

Pivo

Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot

MobilePay

Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla: mobilepay.fi/fi-fi/Pages/faq.aspx

Masterpass

Maksuehdot ovat tarjolla Masterpassin sivuilla: masterpass.com/assets/pdf/ masterpassoperatingrules.pdf