Ilosaarirock on vuonna 1971 perustettu ikärajaton ulkoilmafestivaali, joka järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kaupungin keskustan tuntumassa.

Ilosaarirock on kolmepäiväinen festivaali, joka järjestetään 13. – 15.7.2018. Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa ja paljon erilaista oheisohjelmaa. Festivaalin lippuja myyvät Lippu.fi, Tiketti ja Joensuussa Levy-Eskot.

Festarin suuret leirintäalueet ja parkkialueet asuntoautoalueineen sijaitsevat heti alueen vieressä, teltasta keikalle on matkaa muutama metri. Ilosaarirock panostaa ruokaan, juomaan ja rentoon nauttimiseen. Festivaalialueelta löytyy kaikki tarvittava elämiseen monipuolisesta ruuasta vessoihin, narikoihin ja vesipisteisiin. Festivaalialueella on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Festarin tärkeimmät arvot ovat vapaaehtoistyö, ympäristönsuojelu ja rakkaus elävään musiikkiin. Osa tapahtuman tuotoista ohjataan paikallisten bändien tukemiseen.

Ilosaarirock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, tapahtumaan kerääntyy vuosittain yli 50 000 kävijää. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Ikärajat

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Yli 65-vuotiaat ja huoltajan seurassa saapuvat alle 8-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Huomaathan, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Festivaalialue

Laulurinteen festivaalialue on puistoalue, jossa on runsaasti nurmikkoa. Festivaalialueelle käydään pääportista, jota seuraa chill out zone. Chill out zonella voi viihtyä omien eväiden kanssa ennen turvatarkastusta.

Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa, erilaisia palveluita ja viihdepisteitä.

Lipunmyyntipisteet

Ennakkoon Ilosaarirockin lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Joensuussa lippuja voi ostaa Levy-Eskoilta, Carelicumista ja Prismasta.

Rannekkeenvaihto

Kaikki festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin. Rannekevaihtopisteet avautuvat festivaaliviikolla. Rannekkeen avulla voi liikkua sisään ja ulos festivaalialueelta tapahtuman aikana.

Palvelut

Festivaalialueella on erilaisia palveluita kännykänlatauspisteistä ruokamyyntiin. Ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa ja myös erityisruokavaliot on huomioitu. Ilosaarirockissa on useita täysi-ikäisille tarkoitettuja baarialueita, joiden tuotevalikoima vaihtelee alueittain. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Festivaalialueelta löytyy myös erilaisia tuotemyyntipisteitä, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja ja vaatteita. Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien yhtyeiden tuotteita on myynnissä festivaalialueella myyntipisteessä. Rokkituotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta.

Alueella on runsaasti wc-alueita, ilmaisia vesipisteitä sekä rajallinen määrä tavara- ja viinanarikkapaikkoja.

Saavutettavuus

Ilosaarirockin järjestelyiden lähtökohtana on, että kaikki ovat tervetulleita festivaalillemme.

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella, missä kulkeminen tapahtuu pääosin hiekoitettuja teitä pitkin. Alue on tasainen Tähtiteltan alueelle johtavaa nousua lukuun ottamatta. Festivaalialueen läheisyydessä on pysäköintialue, josta löytyy rajattu määrä invapysäköintipaikkoja. Näille paikoille pysäköimiseen vaaditaan vammaisen pysäköintilupa. Suurimmilla lavoilla on pyörätuolia käyttäville asiakkaille katsomokorokkeet. Alueella on esteettömiä vessoja.

Avustajaa tarvitseville henkilöille avustajan tuominen festivaalille on ilmaista.

Lippujen palautus

Festivaalin ohjelmistoon, aikatauluihin ja järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa yksittäisten artistien peruuntumisten perusteella, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten muutosten johdosta.

< Takaisin infon etusivulle