Turvallisuus

Turvallisuus ennen kaikkea! Ilosaarirock tekee yhteistyötä eri viranomaisten kanssa ja panostaa tapahtuman turvallisuuteen. Festivaali onkin kerännyt kiitosta rauhallisuudestaan. Tutustu tälle sivulle kokoamaamme tietopakettiin.


Varustaudu oikein \ Turvallisuusohjeita \ Ensiapu \ Turvatarkastus

Varustaudu Rokkiin oikein

Festivaalista voi nauttia huolettomammin, kun ottaa oikeita tavaroita mukaan. Mukavuutta lisää oikea pukeutuminen ja ennen kaikkea hyvät rokkikengät, jotka ovat sisään ajetut, kestävät ja hyvät kävellä. Ohessa muutamia muita festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi.

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia on myynnissä mm. anniskelupisteillä ja infossa. Kondomeja jaetaan sekä festivaalialueella että Ravi- ja Niittyleirinnässä. Koskaan kun ei tiedä milloin tulee tarve harjoittaa rakkautta.

Turvallisuusohjeita

Ilosaarirockissa on paljon ihmisiä. Vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla voi yleisömassan paine kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi.

Mikäli havaitset onnettomuuden, jonkin muun turvallisuutta vaarantavan asian tai ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta, ilmoita siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty, kuten myös olkapäillä istuminen. Tupakointi lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa on kielletty. Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan. Aidan rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200€ / aitapala.

Ensiapu

SPR:n ensiapupiste sijaitsee festivaalialueella ja on avoinna ympäri vuorokauden perjantaista maanantaihin saakka. Samalla alueella toimii poliisi, pelastuslaitos ja festivaalin oma turvallisuusorganisaatio.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo. Lista kielletyistä esineistä lisätään näille sivuille lähempänä tapahtumaa.

Jos olet menossa alueelle katsomaan jonkun tietyn artistin keikkaa, varaa tarpeeksi aikaa porttitarkastuksiin. Tiettyihin aikoihin porteille saattaa muodostua ruuhkia.

< Takaisin infon etusivulle