Haluamme että Ilosaarirockin asiakkailla on turvallista ja rauhallista nauttia festivaalista. Siksi asiakkaiden turvallisuudesta huolehtivatkin sadat järjestyksenvalvojat niin festivaalialueella, Ravi- ja Niittyleirinnässä kuin festivaalialueen ulkoalueilla. Lisäksi paikalla päivystää poliisi- ja pelastusviranomaiset sekä SPR:n ensiapu- ja tukipalvelut.

Myös sinä voit vaikuttaa tapahtuman turvallisuuteen pitämällä huolta itsestäsi ja muista festaroijista. Mikäli havaitset onnettomuuden, jonkin muun turvallisuutta vaarantavan asian tai ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta, ilmoitathan siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Turvatarkastus

Festivaalialueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esinettä turvallista tuoda festivaalialueelle.

Jos olet menossa alueelle katsomaan jonkun tietyn artistin keikkaa, varaa tarpeeksi aikaa porttitarkastuksiin. Tiettyihin aikoihin porteille saattaa muodostua ruuhkia.

Sallitut aineet ja esineet

Sallittuja ovat esimerkiksi: teleskooppivavat, avaamattomat ja läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), tyhjät läpinäkyvät muovipullot 1,5 litran pulloon saakka (ei alkoholipullot), hiuslakat ja muut kosmetiikkatuotteet, lyhyet sateenvarjot, retkituolit (kokoontaittuva, ei puutarhatuoli), järjestelmäkamerat, pienten lasten evästarvikkeet ja sähkötupakointitarvikkeet. Telttailualueelle voi tuoda vain normaalit leiriytymisvälineet.

Kielletyt esineet ja aineet

Kiellettyjä ovat esimerkiksi: huumausaineet sekä omat alkoholijuomat, alkoholiastiat, lasipullot ja -astiat, mukaan lukien metalliset ruokapakkaukset, yli 1,5 litran muovipullot, avatut juomapullot, omat radiopuhelimet ja –lähettimet, pitkät sateenvarjot, laserosoittimet ja voimakkaat valonheittimet, ampuma-aseet tai niitä muistuttavat esineet, niiden patruunat ja räjähdysaineet, ml. soihdut ja ilotulitteet, teräaseet, neulat (ilman perusteltua syytä) ja muut viiltämiseen/pistämiseen soveltuvat esineet, asiaankuulumattomat työkalut (esim. monitoimityökalut), muut toisten vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet, megafonit ym. kovaa ääntä tuottavat esineet sekä nihkeä asenne ihania kanssaihmisiä kohtaan.

Ensiapu

SPR:n ensiapupiste sijaitsee festivaalialueella ja on avoinna ympäri vuorokauden perjantaista maanantaihin saakka. Ensiapupartiot myös kiertävät festivaalialuetta. Ensiapupisteeltä saa myös henkistä tukea kriisitilanteissa. Samalla alueella toimii poliisi, pelastuslaitos ja festivaalin oma turvallisuusorganisaatio.

Apua tarvitessasi, pyydä sitä keneltä tahansa ensiapuhenkilöltä tai järjestyksenvalvojalta.

Ruuhkat ja crowd surfing

Ilosaarirockissa on paljon ihmisiä. Vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Erityisesti esiintymislavojen edustoilla voi yleisömassan paine kasvaa nopeastikin ja tilanne saattaa kehittyä tukalaksi. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti äläkä vastusta painetta, liiku massan mukana. Pyydä tarvittaessa apua kovalla äänellä.

Muiden suurten festivaalien tapaan, crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty. Tämän tarkoituksena on välttää vaaratilanteita isossa ihmismassassa. Myös kaverin olkapäille nouseminen on kielletty.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty lavojen edustoilla sekä esiintymisteltoissa. Alueella on isoja tuhkakuppeja, joiden ympärillä on erillinen tupakointialue, missä tupakointi on sallittu. Kaikki alueella olevat tupakointirajoitukset koskevat myös sähkötupakkaa.

Kunnioitathan kanssajuhlijaa, kaikki eivät pidä tupakansavusta edes ulkoilmassa.

Eläimet

Eläinten tuominen Ilosaarirockiin on ymmärrettävistä syistä kielletty.

Lapset

Ilosaarirock on ikärajaton festivaali. Huomaathan kuitenkin, että festivaalia tulee viettää lasten ehdoilla. Pimentyvä ilta ja tuhannet festivaalivieraat eivät ole oikea paikka lapsille. Tarjoathan lapsille päihteettömän ja turvallisen festivaalikokemuksen.

Uiminen

Ilosaarirockin Rentolava sijaitsee uimarannalla ja siellä on kiva vilvoitella päivän aikana. Päihtyneenä uiminen ei ole kuitenkaan turvallista. Uima-alue on rajattu poijuin, noudatathan rajoitusta oman turvallisuutesi takia. Uimarantaa valvovat järjestyksenvalvojat ja Joensuun Järvipelastajat.

Kuvaaminen

Festivaalilla kuvaamiseen saa käyttää erilaisia video- ja valokuvauslaitteita. Järjestelmäkamerat, Gopro-tyyppiset kamerat, tabletit ynnä muut ovat sallittuja. Myös selfietikut ovat sallittuja. Dronet on turvallisuussyistä kielletty. Muistathan kunnioittaa muiden festivaalikävijöiden yksityisyyttä. Älä siis julkaise toisten kuvia netissä kysymättä lupaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen, kuten esimerkiksi artistin pyynnöstä keikalla.

Äänenvoimakkuus

Festivaalialueella äänenvoimakkuuden ohjearvot saattavat ylittyä. Suojaa kuulosi ja käytä korvatulppia tai kuulosuojaimia. Korvatulppia on myynnissä mm. anniskelupisteillä.

Aitarikkomukset

Festivaali- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan, ne on laitettu sinne tarkoituksella varmistaaksemme festivaaliasiakkaiden sekä lähialueella asuvien turvallisuuden. Aidan rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200€ + alv. / aitapala.

Varustaudu Rokkiin oikein

Festivaalista voi nauttia huolettomammin, kun ottaa oikeita tavaroita mukaan. Mukavuutta lisää oikea pukeutuminen ja ennen kaikkea hyvät rokkikengät, jotka ovat sisään ajetut, kestävät ja hyvät kävellä.

Ohessa muutamia muita festivaalitarvikkeita, joita suosittelemme mukaan otettavaksi:


< Takaisin infon etusivulle