Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tälle sivulle muutamia meiltä toistuvasti kysyttäviä kestoaiheita yhteenvetona.


Alue ja aikataulut \ Liput ja rannekkeenvaihto \ Cashless \ Majoitus \ Saapuminen \ Vapaaehtoistyö \ Yleisiä kysymyksiä

Jos mieltäsi askarruttaa Ilosaarirockiin liittyvä asia, etkä löydä vastausta täältä tai infosivuilta, vastaa kysymyksiisi mielellään.

Alue ja aikataulut

Millainen on Ilosaarirock-viikonlopun rakenne?

Ilosaarirock-viikonloppu kestää kolme päivää. Perjantai, lauantai ja sunnuntai ovat viralliset festivaalipäivät, jolloin koko festivaalialue on käytössä.

Onko Ilosaarirockiin ikärajaa?

Ilosaarirockiin ei ole ikärajaa. 65 vuotta täyttäneet ja alle 8-vuotiaat täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa pääsevät sisään ilmaiseksi valitsemalleen päivälle. Kaikkien lavojen edustalle pääsevät myös alaikäiset.

Anniskelualueille pääsevät vain täysi-ikäiset. Suosituksena tietenkin on ettei perheen pienempien kanssa juhlita pimeään iltaan asti vaan mennään lapsen ehdoilla.

Saako alueelle tuoda omia juomia ja ruokia?

Alueelle saa tuoda avaamattomana alkoholittomia virvokkeita läpinäkyvissä muovipulloissa ja mehupurkeissa. Myös tyhjän ja läpinäkyvän muovipullon tuominen alueelle on sallittua. Pullon koko saa olla max 1,5 litraa.

Omia ruokia saa tuoda alueelle, mutta muista ettet pakkaa ruokia lasisiin tai metallisiin astioihin. Lasi- ja metalliastioiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

Leirintäalueille saa tuoda myös omia alkoholijuomia.

Löytyykö alueelta vesipisteitä?

Kyllä löytyy. Ilosaarirockin alueella on monia vesipisteitä, missä voi käydä täyttämässä oman vesipullon.

Saako alueelle tuoda järjestelmäkameran, jolla otan kuvia omaan käyttööni?

Järjestelmäkameran saa tuoda alueelle ja kuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Ammattimainen keikkojen taltioiminen ei ole luvallista ilman artistin suostumusta.

Pääsenkö käymään välillä festarialueen ulkopuolella?

Kyllä pääset. Kaikille asiakkaille jaetaan rannekkeet ja voit poistua alueelta vapaasti niin usein kuin haluat. Myös leirintäalueilla voi leirintärannekkeella vierailla kesken päivän täysin vapaasti.

Liput ja rannekkeenvaihto

Millaisia lippuja Ilosaarirockiin on saatavilla?

Ilosaarirockiin myydään kolmen päivän lippuja joilla pääsee festaroimaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Myynnissä on myös kahden päivän lippuja, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn perjantai-lauantai tai lauantai-sunnuntai. Lisäksi myynnissä on päiväliput perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille.

Mistä lippuja voi ostaa?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa Lippu.fi:n ja Tiketin verkkokaupoista ja toimipisteistä. Joensuun seudulla lippuja on myynnissä levykauppa Levy-Eskoilla, Carelicumissa ja Prismassa.

Voiko lippuja ostaa kulttuuriseteleillä?

Ilosaarirockin lippuja voi ostaa kulttuuriseteleillä Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä. Tarkista eri vaihtoehdot Lippu.fi:n ja Tiketin sivuilta.

Pitääkö Ilosaarirockin lippu vaihtaa rannekkeeseen?

Kyllä pitää. Vaihdamme kaikki Ilosaarirockin liput (3 päivän, 2 päivän ja päiväliput) rannekkeisiin rannekkeenvaihtopisteissä.

Ilosaarirockin lipun voi vaihtaa rannekkeeseen myös Joensuun torilla rokkiviikon maanantaista alkaen. Festivaalialueen lähellä oleva rannekkeenvaihtopiste avautuu perjantaina ja on auki koko viikonlopun.

Cashless

Mikä on cashless?

Cashless on maksamista sirullisella maksurannekkeella, ilman korttia tai käteistä. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla.

Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena eli kaikki festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Mistä saan rannekkeeni?

Ilosaarirockin pääsylippu vaihdetaan rannekkeeseen festivaaliviikon aikana keskustan Rokkikontilla tai perjantaista alkaen pääportin rannekkeenvaihtopisteellä. Leirintöjen asiakkaat voivat vaihtaa rannekkeen myös Ravi- ja Niittyleirinnän porteilla.

Kuinka lataan rahaa rannekkeelleni?

Rahaa voi ladata ennakkoon henkilökohtaiselle festivaalitilille netissä tai ladata rahaa kortilla tai käteisellä festivaalialueen rahanlataus eli top-up-pisteissä. Ravileirinnässä on oma rahanlatauspiste. Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen.

Maksaako rahan lataaminen?

Ei maksa. Rahan lataaminen rannekkeelle on maksutonta. Rahat siirtyvät rannekkeelle viiveettä.

Kuinka lataan rahaa ennakkoon?

Rahaa ladataan ennakkoon luomalla festivaalitili. Se luodaan Ilosaarirockin sivuilla olevan linkin kautta. Tilin luomiseen tarvitsee nimen ja sähköpostiosoitteen lisäksi festivaalin pääsylipun viivakoodin yhteydessä olevan numerokoodin (huom. tiliä ei voi luoda leirintälipulla). Jos sinulla on kaksi lippua eri päiville, luo tili ensimmäisen päivän lipulla. Tili on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Millä maksutavoilla voi ladata rahaa festivaalitilille?

Festivaalitilillä voi ladata rannekkeelle rahaa kaikilla yleisimmillä maksutavoilla: verkkopankki, luottokortti ja mobiilimaksut. Maksujen välittäjä on verkkokaupoista tuttu Checkout Finland oy.

Miten pitkään rahaa voi ladata festivaalitilille?

Rahaa voi ladata festivaalitilille kesäkuun puolesta välistä festivaalin sulkeutumiseen asti. Rahaa voi siis ladata tilille myös festivaalin aikana, esimerkiksi kotona tai verkon toimiessa myös festivaalialueella.

Miten saan kuitin ostostani?

Kaikki Ilosaarirockin ostoista tulevat kuitit tulevat sähköisinä. Festivaalitilin luoneille kuitit siirtyvät suoraan tilille. Kuitteja voi tarkastella tilillä vuoden 2018 loppuun asti. Tämän jälkeen tiedot hävitetään.

Loin festivaalitilin, mutta en saanut vahvistusta sähköpostiini. Mitä teen?

Jos et saanut varmistussähköpostia, tarkista ensin oman sähköpostisi roskaposti / spam-kansiosi. Jos sähköpostia ei löydy sieltä eikä se saavu hetken odottelun jälkeen, lähetä sähköpostia , tutkimme asian ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Miten voin ladata rahaa festivaalitilillä?

Festivaalitilisi näyttää sinulle eri mahdollisuudet ladata rahaa. Voit ladata rahaa tapahtuma kerrallaan: valitset maksutavan ja summan, vahvistat oston ja raha siirtyy tilillesi.

Automaattisen rahanlatauksen eli auto top-upin valittuasi voit lisätä ostoksen yhteydessä ennalta määrittelemäsi summan rahaa tilillesi. Tämä on mahdollista ainoastaan, kun tiliin on liitetty maksukortti.

Miten automaattinen rahanlataus eli auto top-up toimii?

Festivaalitilin luonneilla on mahdollisuus ottaa käyttöön automaattinen rahanlataus eli auto top-up. Auto top-upin avulla voit ladata rannekkeen saldon loppuessa lisää rahaa ostosten yhteydessä vaikkapa anniskelupisteellä eli sinun ei tarvitse mennä rahanlatauspisteelle lataamaan lisää rahaa. Lataussumma määritellään etukäteen festivaalitilillä.

Auto top-up aktivoidaan festivaalitilin kautta. Tilillä valitaan haluttu summa, jonka voit ladata rannekkeellesi oston yhteydessä. Haluttu summa veloitetaan kortiltasi välittömästi.

Voinko yhdellä festivaalitilillä ladata rahaa usealle lipulle?

Ei. Tili sekä ranneke ovat henkilökohtaisia ja niitä voi käyttää vain yksi ihminen. Yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi tili ja yksi ranneke.

Minulla on kaksi eri päivän pääsylippua. Miten toimin?

Luo tili ensimmäisenä käyttämällesi lipulle. Tule lippujen kanssa rannekkeenvaihtoon. Ranneke aktivoidaan ensimmäisen päivän lipulle eli lipulle missä tilisi on. Toisen päivän lippu lisätään jo aktivoidulle rannekkeelle.

Paljonko rahaa pitäisi ladata?

Voit ladata rannekkeellesi 10–500 euroa. Lataamalla riittävästi rahaa voit viettää festaria rauhassa jonotta, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa lataamalla rahaa festivaalialueen top-up-pisteillä rahan loppuessa.

Paljonko rahaa voi ladata?

Rahaa voi ladata tilille 10–500€. Rannekkeen sirulle voi ladata maksimissaan turvallisuussyistä kerrallaan 500€.

Miten pitkään rannekkeeni ja festivaalitilini toimii?

Rannekkeesi on toiminnassa koko festivaalin ajan ja voit käyttää sitä niin paljon, kun haluat. Tilin tiedot, kuten kuitit, ovat tarkasteltavissa 31.12.2018 asti. Tämän jälkeen kaikki tilillä olevat tiedot poistetaan.

Mitä voin ostaa sirurannekkeellani?

Siruranneke on ainut maksutapa Ilosaarirockissa. Voit käyttää sitä kaikilla anniskelualueilla, ruokamyynnissä, kioskeilla, aktiviteeteissa ja merchandise-pisteellä.

Mitä tapahtuu, jos sirurannekkeellani ei ole tarpeeksi rahaa?

Jos rannekkeellasi ei ole rahaa, et voi ostaa mitään. Rahaa voi ladata festivaalialueen top-up-pisteillä.

Kuinka saan käyttämättömät rahat takaisin?

Käyttämättä jääneet rahat voi hakea takaisin Ilosaarirockin sivulta löytyvän palautuslomakkeen avulla. Lomake aukeaa 48h festivaalin päättymisen jälkeen. Rahojen palautusta voi hakea 31.7.2018 klo 23:59 asti. Palautuksen tulevat asiakkaan ilmoittamalle tilille viikon sisällä palautuksen hakemisesta. Jokainen palautus maksaa 1€ siirtomaksun. Alle 2€ summia ei palauteta.

Palautuslomakkeeseen tarvitaan nimi, sähköposti, pankkiyhteystietosi ja festivaalirannekkeen sirusta löytyvä tunnistenumero.

Onko cashlessin käyttö turvallista?

Kyllä on. Cashless on turvallinen ja toimintavarma suljettu järjestelmä. Kädessä kiinni oleva ranneke on hankala kadottaa ja sen väärinkäyttäminen on miltei mahdotonta. Ranneketta ei saa irti rikkomatta sitä, jolloin maksuvälineesi kulkee mukana huolettomasti festivaalin ajan.

Rannekkeessa olevaa sirua ei voi lukea perinteisen maksupäätteen sirun lukijalla, siruja luetaan vain järjestelmän toimittajan omilla laitteilla jotka ovat koodattu Ilosaarirockia varten. Kaupoista tutuilla maksupäätteillä ei rannekkeilta voida "ryöstää rahaa".

Ranteesta irti olevaa ranneketta ei hyväksytä maksuvälineenä.

Onhan tietosuoja huomioitu?

On. Järjestelmä toimii turvallisessa ympäristössä ja käyttöoikeudet ovat suojattuja. Ostotietoja ei yhdistetä henkilötietoihin. Järjestäjän nimetyillä vastuuhenkilöillä on kuitenkin oikeus toimia näin asiakkaan sitä pyytäessä.

Tietoja käytetään ainoastaan Ilosaarirockin cashless-järjestelmän toimintaan ja sen kehittämiseksi sekä tilastointiin. Tietoja käytetään myös viestimiseksi Ilosaarirockin cashless-järjestelmästä.

Lisää tietosuojasta täältä.

Kestääkö rannekkeeni vettä?

Ranneke ja sen siru kestävät vettä, aurinkorasvaa ja yleistä festivaalielämää.

Tilin saldo ei ole minusta oikein, mitä teen?

Jokaisen oston yhteydessä oston summan ja oston jälkeen tilille jäävän saldon. Jos sinulla on kuitenkin epäilyjä ostoistasi, voit mennä festivaalin top-up-pisteille tai infopisteelle ja pyytää pisteiden henkilökunnalta kuittejasi tai tarkistat ostot omalta festivaalitililtäsi.

Huom! Välillä laitteissa saattaa festivaaliolosuhteiden takia olla viivettä, minkä takia ostohistoriasi ei näy reaaliaikaisena. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme odottamaan seuraavaan päivään, jolloin ostot ovat varmasti päivittyneet.

Mitä tapahtuu, jos rannekkeeni häviää?

Jos huomaat rannekkeesi hävinneen tai rannekkeesi ei toimi, siirry selvittämään asia välittömästi 24h auki olevaan pääportin infoon. Infon henkilökunta voi sulkea rannekkeen asiakkaan rannekkeen sirunumeron tai festivaalin pääsylipun avulla ja siirtää kaikki tiedot ja rahat uudelle rannekkeelle.

Ilmoitathan katoamisesta välittömästi, sillä jos hävinnyttä ranneketta on väärinkäytetty ennen sirun kuolettamista, festivaali ei korvaa väärinkäytöstä.

Miksi saldoni näyttää pienemmältä palautusta haettaessa kuin se oli festivaalin loppuessa?

Palautusjärjestelmä laskee oikean saldon automaattisesti. Heti festivaalin loppumisen jälkeen kaikki laitteet käydään läpi ja ostot tarkastetaan.

Voinko lisätä parkkilippuni rannekkeelle?

Parkkilippua ei voi lisätä maksurannekkeelle. Esitä parkkilippusi saapuessasi henkilökunnalle.

Asia kummastuttaa ja mielessä monta kysymystä. Mistä saan lisätietoa?

Lue ensin Ilosaarirockin sivujen cashless-osio ja nämä vastaukset. Jos et löydä kysymyksiisi vastauksia, vastaamme mielellään niihin osoitteessa .

Majoitus

Mitkä ovat leirintäalueiden aukioloajat?

Ravileirintä avautuu torstaina klo 18 ja on auki maanantaihin klo 12 asti.

Niittyleirintä avautuu perjantaina klo 12 ja on auki maanantaihin klo 12 asti.

Leirintäalueet ovat auki ympäri vuorokauden, joten voit saapua leirintäalueelle mihin aikaan haluat. Maanantaina leirintävieraita aletaan herätellä viimeistään klo 10, jotta alue saadaan tyhjäksi ajoissa.

Saako leirintäalueelta varata itse paikan vai täytetäänkö alue saapumisjärjestyksessä?

Paikan leirintäalueelta saa valita itse. Alueet on jaettu kortteleihin ja niiden välissä kulkee pelastustiet, joille leiriytyminen on kielletty. Alueella on leirintäoppaat ja järjestyksenvalvojat, jotka neuvovat tarvittaessa paikan löytämisessä. Isoille puolijoukkueteltoille ja matkailuajoneuvoille on varattu omat paikkansa viranomaissuositusten mukaisesti.

Saavun leirintäalueelle eri aikaan ystäväni kanssa. Miten saamme telttamme samaan leiriin?

Jos mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan kannattaa tuoda mukanaan molempien teltat ja laittaa ne pystyyn. Mikäli se ei ole mahdollista, niin ensimmäisenä saapuvan tulee pitää huoli, että oman teltan viereen jää tilaa kaverin teltalle. Muistakaa varata tilaa niin sen verran, että telttojen väliin jää turvallisuusmääräysten mukainen 1 metri.

Saapuminen

Mihin voin jättää autoni parkkiin festivaalin ajaksi?

Ilosaarirockin hiekkaparkkialueet löytyvät Ravi- ja Niittyleirinnän läheisyydestä. Alueille mahtuu rajoitettu määrä autoja. Parkkialue on maksullinen. Parkkipaikan ostaa ennakkoon, mutta parkkialueet täytetään tulojärjestyksessä. Myynti avautuu kevään aikana. Autoissa majailu ei ole sallittua.

Myös festarin pääportin vieressä ja lähellä leirintäaluetta oleva Hallitien vartioitu parkkitalo palvelee festivaaliasiakkaita perjantaista maanantaihin.

Mitkä ovat parkkialueiden aukioloajat?

Leirintäalueiden lähellä olevat parkkipaikat aukeavat torstaina klo 18 ja laitetaan kiinni maanantaina klo 12.

Voinko yöpyä autossa?

Ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty. Matkailuajoneuvoille on varattu oma maksullinen alueensa Ravileirinnästä.

Mihin voin jättää polkupyöräni?

Ilosaarirockin pyöräparkki sijaitsee jäähallin luona.

Miten pääsen rautatieasemalta festivaalialueelle?

Rokkibussit kuljettavat ihmisiä ilmaiseksi perjantaina ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta festivaalialueelle. Asemalta on matkaa noin kaksi kilometriä, joten reippaimmat voivat kulkea myös jalan.

Vapaaehtoistyö

Miten pääsen vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin?

Ilosaarirockin vapaaehtoishaku alkaa huhtikuussa, jolloin laitamme nettisivuillemme sähköisen hakulomakkeen. Täytä lomake ja jää odottamaan yhteydenottoamme. Ilosaarirockin vastaavat henkilöt valitsevat vapaaehtoisensa hakemusten joukosta ja on valittuihin yhteydessä.

Miten pitkiä vapaaehtoisten työvuorot ovat?

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 16-18 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävät kolmen päivän ajan, keskimäärin 24 tuntia yhteensä. Työvuorot sovitaan oman esimiehen eli vastaavan kanssa.

Mitä vapaaehtoisena toimimisesta saa?

Vapaaehtoiset saavat työvuorossa käytettävän duunaripaidan, staff-rannekkeen eli sisäänpääsyn festarille ja työpisteelleen sekä lämmintä ruokaa työvuoron aikana. Kauempaa tulleet saavat myös majoituksen festivaalin leirintäalueella.

Yleisiä kysymyksiä

Saako järjestelmäkameran tuoda festarialueelle?

Kyllä saa. Muista kuitenkin, ettei keikkoja saa taltioida ammattimaisesti ilman artistin lupaa.

Millaisen vesipullon saa ottaa alueella?

Alueelle saa tuoda läpinäkyvän, maksimissaan 1,5 litran juomapullon tyhjänä tai avaamattomana. Huomaa, ettei alueelle saa tuoda edes tyhjiä alkoholipulloja.

Mitä alueelle ei saa tuoda?

Emme halua kieltää asioita turhanpäiten, mutta tietyt turvallisuusmääräykset sitovat meitä. Alueelle ei saa tuoda lasipulloja, metalliastioita, pitkiä sateenvarjoja tai kiinteitä tuoleja (retkijakkarat on ok). Yleisesti ottaen kiellettyjä asioita ovat päihteet sekä esineet, joilla voit vahingoittaa muita vieraita.

Saapiko juoda viinaa?

Saa, kunhan olet yli 18-vuotias. Festivaalialueella on anniskelualueita, joissa on A-oikeudet. Festivaalialueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Leirintäalueille saa tuoda omia juomia.

Lempibändi ei tulekaan, mistä saan rahat takaisin?

Ilosaarirock pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin. Yleisen käytännön mukaisesti yksittäisen esiintyjän peruessa ostettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Ostetuista lipuista palautetaan rahat vain koko tapahtuman peruuntuessa.

Mitä bändejä siellä soittaa?

Hyviä bändejä. Ohjelmaa julkaistaan pitkin kevättä. Yleensä koko ohjelma on julkistettu viimeistään toukokuussa.

< Takaisin infon etusivulle