Vapaaehtois­työ

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt, kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille! Vapaaehtoisiksi valittujen kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: 


Tiukentuneiden sähköpostiasetusten vuoksi osa Ilosaarirockin sähköposteista saattaa päätyä roskapostikansioon. Tarkistathan myös sen säännöllisesti, jos infopostia ei tunnu tulevan.

Kartta

» Lataa kartta PDF-tiedostona

Staff-kartta

Ilosaarirock goes cashless

Cashless on lompakko rannekkeessasi. Kaikki maksaminen Ilosaarirockissa tapahtuu cashless-maksurannekkeen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että festivaalialueella käteinen tai pankkikortti eivät käy maksuvälineenä, vaan jokainen ostotapahtuma tehdään maksurannekkeen avulla. Ranneke toimii tuttuun tapaan myös kulkutunnisteena, festivaali- ja leirintäliput siirretään rannekkeen sirulle.

Rahan lataaminen rannekkeelle

Festivaalitilin avulla voit ladata rannekkeellesi rahaa kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Festivaalitilin voi luoda sinulle lähetettävän staff-pääsylipun eli staff-voucherin avulla festivaaliviikolla.

Rahaa voi ladata myös festivaalialueen rahanlataus- eli top-up-pisteillä käteisellä ja kortilla. Rahan lataaminen rannekkeelle on maksutonta ja rahat siirtyvät rannekkeelle viiveettä.

Käyttämättömät rahat saat takaisin festivaalin jälkeen Ilosaarirockin verkkosivujen palautuslinkin avulla. Linkki aukeaa 48h festivaalin päättymisestä.

Staff-pääsylippu eli voucher

Jokaiselle vapaaehtoiselle lähetetään Ilosaarirock-viikon alussa hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiin henkilökohtainen voucher eli staff-pääsylippu. Tämän voucherin viivakoodin numerosarjalla voit luoda ennakolta festivaalitilin.

Voucherit vaihdetaan rannekkeisiin Joensuu Areenan staff-pisteessä. Samalla rannekkeelle siirtyvät Tiedepuiston staff-ruokalan ruokaliput, eli festivaalin aikaiset ruokaliput ovat suoraan rannekkeella. Etu- ja jälkikäteen töissä olevien ruokaliput jakaa toimipisteen vastaava.

Hae rannekkeesi Staff-pisteeltä Joensuu Areenalta

Ilosaarirockin staff auttaa vapaaehtoistyön ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin osoitteessa henkilosto@ilosaarirock.fi. Tapahtuman aikana Staffin toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet ja vapaaehtoispaidan. Toimipiste sijaitsee Joensuu Areenan ala-aulassa ja on auki keskiviikosta lauantaihin.

Staff-toimipisteen aukioloajat:
Ke 12–17
To 10–18:30
Pe 10–22
La 10–16

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein kaikki saapuvat samaan aikaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Ota mukaan staff-pääsylippusi eli voucher sekä henkilöpaperit.

Pidä ranneke ja sen sirunumero tallessa! Numerosta kannattaa ottaa vaikka kuva! Sirunumerolla saat käyttämättömät rahat takaisin ja sen avulla voidaan ratkoa ongelmia, jos vaikka rannekkeesi häviää.

Portit ja kokoontumis­paikat

Ilosaarirockin pääportille ja turvatarkastukseen on tehty vapaaehtoisille omat staff-kujat. Niiden kautta työvuoroon kulkeminen käy nopeasti. Varauduthan, että turvatarkastus tehdään kaikille.

Ilosaarirockissa on kaksi yleistä kokoontumispaikkaa: kokoontumispaikka A turvatarkastuksen luona ja kokoontumispaikka B Taukotuvalla. Jos vastaavasi on ilmoittanut jommankumman näistä kokoontumispaikoista, olethan siellä ajoissa. Vastaavat hakevat kootusti kokoontumispaikoista vapaaehtoiset ja saattavat oikealle työpisteelle.

Vastaavat voivat pyytää sinua tulemaan myös suoraan työpisteelle, olethan siellä ajoissa.

Tavaroiden säilytys ja parkkeeraus

Vapaaehtoiset voivat säilyttää henkilökohtaisia tavaroitaan työpisteellään työvuoron ajan. Festivaalin yleinen tavaranarikka löytyy chill out zonelta ja maksaa 4€ / käynti.

Autojen parkkipaikka on maksullinen myös vapaaehtoisille. Polkupyörille on festivaalialueen vieressä ilmainen, rajattu alue parkkeeraukseen.

Ruokailut

Jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on Tiedepuiston staff-ruokalassa festivaalialueen vieressä. Ruokailu tapahtuu ruokalippua vastaan. Ruokalippu toimii vain Tiedepuiston staff-ruokalan portilla ja se luetaan koskettamalla rannekkeen sirua lukijalaitteessa. Etu- ja jälkikäteen töissä olevien ruokaliput jakaa toimipisteen vastaava.

Staff-ruokala on auki viikonlopun aikana:
Pe klo 17–22
La klo 12–22
Su klo 12–21

Ilmaista kahvia Taukotuvalta

Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Metelli-lavan takana. Käynti sinne on Tähtiteltan puolelta. Rokin vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta omaan kuppiin ilmaista reilua kahvia ja teetä. Jos omaa kuppia ei ole, on kuppimaksu 1€. Kuppiin voi sitten santsata ilmaiseksi niin paljon kun kuppi kestää.

Taukotuvalta voi ostaa myös omakustannushinnalla mm. leipiä (1€), pikkupizzoja (2€), limua (3€), namuja (1-3€) ja muuta pientä purtavaa. Ruokavaliot on huomioitu: valikoimista löytyy mm. vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita. Taukotuvalla on myös netti, vessat ja vesipiste.

Myös Taukotuvalla maksetaan cashless-sirurannekkeella. Rakennuksen ja purun aikaan Taukotuvalla käy myös käteinen.

Taukotupa on auki viikonlopun aikana:
Pe klo 10–00
La klo 10–00
Su klo 10–00

Teltassa on tunnelmaa

Joensuun ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omalla telttailualueella Ravileirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Vapaaehtoiset voivat majoittua kaverin vieressä tai vain vapaaehtoisille varatussa Ravileirinnän osiossa, Staff Campissa. Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan.

Staff-campilaiset ja Ravileirinnässä majoittuvat vapaaehtoiset saavat aamukahvin tai -teen (klo 8-12) ilmaiseksi Ravileirinnän infokahviosta näyttämällä staff-ranneketta.

Staff-paita

Mahtava staff-paita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Paidat jaetaan henkilökohtaisesti sopivien kokojen riittävyyden takaamiseksi. Staff-paitaa käytetään työvuoron aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Paita päällä olet Ilosaarirockin edustaja ja samalla valmiudessa auttamaan ja vastaamaan kaikenlaisiin asiakkaiden esittämiin kysymyksiin.

Vapaalla ollessa paitaa ei sovi käyttää, eikä ehdottomasti myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 16-18 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän päivän ajan, keskimäärin 24 tuntia. Työvuorot sovitaan vastaavan kanssa.

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi lajitella mm. energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuushenkilöstö ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa

< Takaisin infon etusivulle