Ilosaarirock käynnistyy helteisenä

Mediatiedote 12.7.2018.

Joensuun Ilosaarirock käynnistyy huomenna perjantaina helteisissä merkeissä. Vuonna 1971 perustetulle festivaalille odotetaan saapuvaksi yli 60 000 ihmistä. Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Nightwish, Zara Larsson ja Jack White.

– Yleisömäärässä hätyytellään viime vuonna tehtyä ennätystä, jolloin Laulurinteellä juhli 67 000 ihmistä. Ennakkomyynnit ovat sujuneet mainiosti ja helteinen sää lisää selvästi viime hetken päätöksiä saapua paikalle. Nämä viime päivät ratkaisevat myydäänkö päiviä loppuun, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Ilosaarirockin festivaalialuetta on muokattu vastaanottamaan lukuisat musiikinystävät. Alueen wc-kapasiteettia on lisätty ja kapeita kulkualueita levennetty. Puistoalueelle on tehty myös uutta viemäröintiä. Myös lämpimään säähän on varauduttu lisäämällä vesipisteitä.

– Olemme varautuneet ottamaan suuren yleisön vastaan. Laulurinteen puistoalueen neliöiden käyttöä on tehostettu ja vessa-alueiden ja vesipisteiden kapasiteettia on nostettu. Tässä on auttanut viemäröinti, jota alueelle on tehty kesän ja kevään mittaan. Yhteistyö on toiminut hyvin alueen omistavan Joensuun kaupungin kanssa, toteaa Varis.

Ilosaarirockin päätöspäivänä sunnuntaina jalkapallofaneille on tarjolla erityislaatuista herkkua. Sunnuntain MM-finaalin jälkeen Ilosaarirockin päätösesiintyjänä soittaa Grammy-palkittu Jack White, jonka kynästä jalkapallo-otteluissa kuultava Seven Nation Army -hoilotus on kotoisin. Laulu soi lähetyksissä ennen jokaista MM-ottelua.

– Melkoinen sattuma, että Jack White soittaa juuri finaalin jälkeen. Kukaan jalkapalloa seuraava ei ole voinut välttyä kuulemasta biisiä ja sen säveltäjä astuu lavalle juuri kisojen huipennuttua. Kylmät väreet nousevat jo ajatuksesta, päättää Varis.

Ilosaarirockia vietetään Joensuun Laulurinteellä 13. – 15.7. Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippu.fin ja Tiketin toimipisteissä.

Haastattelut:
Promoottori Panu Hattunen, puh. 050 506 7405,
Vastaava tuottaja Petri Varis, puh. 044 293 6889,

< Media-sivulle