Amorphis

Amorphis

Haikeaa melodista metalliaan tahkoavalla Amorphiksella on takanaan jo pitkä ura, mutta virtaa senkun riittää. Yhtyeen merkitystä suomalaisen raskaan musiikin kehitykselle ei voi liioitella, sen verran se on niittänyt menestystä ja antanut vaikutteita lukuisille nuoremmille muusikoille. Vaikka kokoonpano on vuosien aikana elänyt, Amorphis kuulostaa aina ainoastaan itseltään. Se jos mikä on klassikon merkki.

Bändin viimeisimmällä Under the Red Cloud-albumilla kuultiin sekä alkuvuosien raskautta että modernin kuulasta keveyttä, eikä näytteiden perusteella näistä aiota tulevalla kolmannellatoista levylläkään luopua. Studiossa paraikaa materiaalia purkittava yhtyeellä on muassaan uusvanhaa verta, kun bassolinjoja muristelee jälleen Oppu Laine. Kun albumilla vierailee myös ihanainen Anneke van Giersbergen, että eihän tässä voida kuin onnistua. Laulurinteellä tavataan, Amot ja Amojen ystävät.

>    > 

< Takaisin aikatauluihin

Perjantai 13.7. Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriCledosDisco EnsembleDizzee Rascal (UK)EvelinaGasellitGogol Bordello (USA)Ismo AlankoJenni VartiainenLewis Capaldi (UK)Mara BallsMokomaNelli MatulaNightwishPastoriPikeLauantai 14.7. ApulantaAtomirottaFlat EarthHard ActionHuoraHurula (SWE)Ida Paul & Kalle LindrothKube & Eevil StööKUUMAAK-X-PMMilky Chance (GER)MopoOlavi UusivirtaPaperi TReino NordinSaimaaSANNISatyricon (NOR)Shiraz LaneStam1naTöölön KetteräVon Hertzen BrothersVärttinä feat. PalefaceZara Larsson (SWE)Sunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)Blind ChannelCheekCircleIBEJack White (USA)Juha TapioLasten HautausmaaLitku KlemettiNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfRuusutSini YaseminUrsus FactoryVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)Zedd (GER)