CMX & Joensuun kaupungin­orkesteri

CMX & Joensuun kaupunginorkesteri

Ilosaarirockissa on koettu vuosien varrella useita ainutlaatuisia konsertteja, joissa suuri orkesteri on naitettu yhteen rokin, italialaisten elokuvasävelmien tai jopa kuolonmetallin kanssa. Keikat ovat olleet vaikuttavia, suureellisia ja liikuttavia. Viime kesänä CMX:n joensuulaislähtöinen rumpali Olli-Matti Wahlström kysyi Insomniumin ja orkesterin esityksen jälkeisessä liikuttuneessa mielentilassa "eikös myökin voitais tehdä tuollainen?" Totta helvetissä voitte!

CMX:n monipolvinen ura, rytmien ja harmonioiden häiriöitä kaihtamattomat sävellykset ja muinaista totuutta viljelevät mystiset lyriikat tarjoavat valtavat mahdollisuudet kesän jyrkimmälle taidespektaakkelille joka koetaan, kun yhtye astelee Ilosaarirockin lavalle Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Orkesterisovituksista vastaa ennakkoluuloton kapellimestari Krzysztof Dobosiewicz ja valinnoista tietenkin yhtye itse.

Kun utelimme A.W. Yrjänältä kainosti mitä tuleman pitää, saimme seuraavan vastauksen: "CMX ja Joensuun kaupunginorkesteri testaavat, mitä tapahtuu kun törmäytetään kaksitoistasäveljärjestelmä ja suonikas ugrimölinä". Rumpali Olli-Matin kommentti oli avaavampi: "jos tosta voi jotain päätellä niin Ruoste on ainakin setissä".

Asia kunnossa. Jäämme odottamaan heinäkuuta uteliaina, hieman pelokkaina, mutta ihan hiton innoissaan. Tästä tulee huikeaa!

>    > 

< Takaisin aikatauluihin

Perjantai 13.7. Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriCledosDisco EnsembleDizzee Rascal (UK)EvelinaGasellitGogol Bordello (USA)Ismo AlankoJenni VartiainenLewis Capaldi (UK)Mara BallsMokomaNelli MatulaNightwishPastoriPikeLauantai 14.7. ApulantaAtomirottaFlat EarthHard ActionHuoraHurula (SWE)Ida Paul & Kalle LindrothKube & Eevil StööKUUMAAK-X-PMMilky Chance (GER)MopoOlavi UusivirtaPaperi TReino NordinSaimaaSANNISatyricon (NOR)Shiraz LaneStam1naTöölön KetteräVon Hertzen BrothersVärttinä feat. PalefaceZara Larsson (SWE)Sunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)Blind ChannelCheekCircleIBEJack White (USA)Juha TapioLasten HautausmaaLitku KlemettiNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfRuusutSini YaseminUrsus FactoryVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)Zedd (GER)