Jack White (USA)

Jack White

Heinäkuussa toteutuu lukemattomien musafanien unelma, maailman harvojen todellisten rockin supertähtien joukkoon kuuluva Jack White saapuu viimein Suomeen! 12 voitettua Grammya, 33 Grammy-ehdokkuutta, Bond-tunnari, listaykkösiä, sijoituksia maailman parhaimpien kitaristien listoilla, kaikkien tuntema urheilu-anthem – kyllä, Jack White on kiistatta yksi suurimmista.

Jack Whiten läpimurto tapahtui vuonna 2001, kun The White Stripes julkaisi albuminsa White Blood Cells. Albumi heitti yhtyeen garagerock-buumin kärkeen ja musiikkimaailman suurennuslasin alle. Bändi ei huomiosta hämmentynyt vaan julkaisi Seven Nation Armyn, kappaleen, jonka jokainen joskus urheilua seurannut on kuullut. Legenda oli valmis syntymään.

The White Stripesin jälkeen Jack White on levyttänyt The Racountersin ja Dead Weatherin kanssa ja julkaissut kaksi sooloalbumia, jotka molemmat ovat kohonneet Billboardin kärkeen. Odotettu kolmas soololevy Boarding House Reach ilmestyy maaliskuussa ja sen myötä Jack White valjastaa vankkurinsa matkaan kohti maailman suurimpia festivaalilavoja, miltei neljän vuoden kiertuetauon jälkeen.

Jack White on omaperäinen, trendejä kumartelematon taiteilija, jonka jokainen askel yllättää. Hänen musiikkinsa kumpuaa rockin alkuliemestä, countrya ja bluesia pulppuavista lähteistä ja suodattuu tuhtien säröriffien lävitse tyylikkääksi keitokseksi täynnä tarttuvia melodioita ja intohimoista räimettä. Valikoiden keikkailevan artistin jokainen esiintyminen on tapaus sinänsä. Menneillä kiertueillaan White on hellinyt yleisöä soolomateriaalinsa ohella myös yhtyeidensä suurimmilla hiteillä, joten luvassa on vuoden 2018 ehdottomasti odotetuin rockelämys!

>    > 

< Takaisin aikatauluihin

Perjantai 13.7. Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriCledosDisco EnsembleDizzee Rascal (UK)EvelinaGasellitGogol Bordello (USA)Ismo AlankoJenni VartiainenLewis Capaldi (UK)Mara BallsMokomaNelli MatulaNightwishPastoriPikeLauantai 14.7. ApulantaAtomirottaFlat EarthHard ActionHuoraHurula (SWE)Ida Paul & Kalle LindrothKube & Eevil StööKUUMAAK-X-PMMilky Chance (GER)MopoOlavi UusivirtaPaperi TReino NordinSaimaaSANNISatyricon (NOR)Shiraz LaneStam1naTöölön KetteräVon Hertzen BrothersVärttinä feat. PalefaceZara Larsson (SWE)Sunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)Blind ChannelCheekCircleIBEJack White (USA)Juha TapioLasten HautausmaaLitku KlemettiNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfRuusutSini YaseminUrsus FactoryVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)Zedd (GER)