Pyhimys

Pyhimys

Kun Mikko Maltsusta teki 2000-luvun alussa pari rallia, kukaan ei tiennyt mitä tuleman piti. Nyt Pyhimys on kultasormi, jonka edesottamuksia seuraa Suomen koko rap-skene tai pikemminkin koko populaarimusiikin kenttä. Teflon Brothers, Ruger Hauer ja sooloura ovat pyhä kolminaisuus, jonka avulla kompromisseistä kieltäytyvä auteur on paradoksaalisesti onnistunut tarjoamaan jokaiselle jotain: leipää ja sirkushuveja, perimmäisten eksistentiaalisten pohjamutien ruoppausta ja suurin piirtein kaikkea siltä väliltä.

Helmikuussa ilmestyvästä Tapa poika -albumista tihkuneiden tietojen perusteella Pyhimys on taas kerran onnistunut haalimaan itselleen erityisen joukon yhteistyökumppaneita. Tekstejä tekemässä ovat olleet kirjailija Miki Liukkonen ja Miljoonasateen Heikki Salo, musiikkipuolta toteuttamassa taas muun muassa Hulda Huima ja Tiisun laulaja Henrik Tillikainen. Sinkut Kynnet, kynnet ja Jättiläinen antavat jotain osviittaa tulevasta, mutta yllätyksiä on varmasti luvassa. Pyhimys tietää jo mitä tuleman pitää, mutta me emme vieläkään.

>    > 

< Takaisin aikatauluihin

Perjantai 13.7. Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriCledosDisco EnsembleDizzee Rascal (UK)EvelinaGasellitGogol Bordello (USA)Ismo AlankoJenni VartiainenLewis Capaldi (UK)Mara BallsMokomaNelli MatulaNightwishPastoriPikeLauantai 14.7. ApulantaAtomirottaFlat EarthHard ActionHuoraHurula (SWE)Ida Paul & Kalle LindrothKube & Eevil StööKUUMAAK-X-PMMilky Chance (GER)MopoOlavi UusivirtaPaperi TReino NordinSaimaaSANNISatyricon (NOR)Shiraz LaneStam1naTöölön KetteräVon Hertzen BrothersVärttinä feat. PalefaceZara Larsson (SWE)Sunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)Blind ChannelCheekCircleIBEJack White (USA)Juha TapioLasten HautausmaaLitku KlemettiNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfRuusutSini YaseminUrsus FactoryVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)Zedd (GER)