Stam1na

Stam1na

Bändin nimi lienee itseänsä toteuttava ennustus, sillä lemiläinen Stam1na on väsymätön ja voittamaton festarijyrä. Helteinen Ilosaarirock ja hikinen Stam1na, siinä lyömätön kaksikko.

On vaikea uskoa, että tämä progea, rässiä ja ehtaa kaakonkulman raivoa mehukkaasti yhdistelevä bändi on perustettu jo 22 vuotta sitten! Vuonna 2005 julkaistu debyyttilevy esitteli itsensä valmiiksi huippukuntoon treenanneen bändin, joka ei ole vuosien saatossa tinkinyt tippaakaan laadustaan. Suomen kieli ei ole este bändin kansainväliselle rynnäkölle, sillä Stam1na koulutti viime vuonna Keski-Euroopan pitkätukkia ja ehti seilaamaan Karibian aalloilla 70 000 Tons Of Metal -risteilylläkin.

Nykyään viisihenkiseksi kasvanut Stam1na käsittelee musiikissaan ongelmia ihmissuhteista ilmastonmuutokseen, joskin viesti tulee omintakeisen transistorin kautta, ripauksella velmuilua piilotettuna sanoituksiin. Viimeisin levy Elokuutio on moderni klassikko, jolla Stam1na on vienyt monipolviset sävellyksensä ja sanoituksensa uudelle tasolle. Stam1na loihtii taatusti tänäkin kesänä moshaavasta festarikansasta pirullisen dynamon, joka pyörittää Laulurinteen uuteen järjestykseen.

>    > 

< Takaisin ohjelmasivulle

Perjantai 13.7. Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriCledosDisco EnsembleDizzee Rascal (UK)EvelinaGasellitGogol Bordello (USA)Ismo AlankoJenni VartiainenLewis Capaldi (UK)Mara BallsMokomaNelli MatulaNightwishPastoriPikeLauantai 14.7. ApulantaAtomirottaFlat EarthHard ActionHuoraHurula (SWE)Ida Paul & Kalle LindrothKube & Eevil StööKUUMAAK-X-PMMilky Chance (GER)MopoOlavi UusivirtaPaperi TReino NordinSaimaaSANNISatyricon (NOR)Shiraz LaneStam1naTöölön KetteräVon Hertzen BrothersVärttinä feat. PalefaceZara Larsson (SWE)Sunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)Blind ChannelCheekCircleIBEJack White (USA)Juha TapioLasten HautausmaaLitku KlemettiNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfRuusutSini YaseminUrsus FactoryVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)Zedd (GER)