Von Hertzen Brothers

Von Hertzen Brothers

Suomen progressiivisin veljeskatras Von Hertzen Brothers on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisen kovakivimusiikin ytimessä, eikä tähän ole kenellekään nokan koputtamista. Raikkaus, tarttuvuus ja leikillisyys ovat niitä peruspalikoita, joista VHB:n musiikki on tehty. Toki mukana on polveilevia kappalerakenteita ja kimurantteja rytmejä, mutta ne eivät ole pääasia: veljekset mieluummin rokkaavat hymy huulessa kuin puristavat oikeaoppista progea otsa rypyssä. Täydellistä musiikkia Ilosaareen, siis!

Viimeisimmällä albumillaan War Is Over yhtye on rakentanut oivallisen synteesin niistä koukuista ja koukeroista, jotka veljesten sävelkynistä yhä vuolaampina virtaavat: kitarat ulvovat voimallisesti, laulustemmat pölähtävät viimeisen päälle ja rumpuiskut paukkuvat kohdilleen. Viimeisestä huolehtii veljestrion patteriston taakse kutsuma Sami "Suomen paras rumpali" Kuoppamäki, komppien kuningas ja fillien virtuoosi. Kyllä muuten maistuu.

>    > 

< Takaisin ohjelmasivulle

Perjantai 13.7. Action Bronson (USA)Beast In BlackCMX & Joensuun kaupunginorkesteriGasellitGogol Bordello (USA)Lewis Capaldi (UK)NightwishLauantai 14.7. ApulantaKube & Eevil StööK-X-POlavi UusivirtaStam1naVon Hertzen BrothersSunnuntai 15.7. AmorphisBehemoth (POL)CheekJack White (USA)Juha TapioNight Lovell (CAN)PyhimysRuudolfVestaVilma AlinaZeal & Ardor (USA/CHE)