Sirkushuveja festivaalialueella

Ilosaarirockin festivaalialueella voi törmätä monenlaiseen viihdyttäjään. Verkkotoimitus tutustui yhteen näista, sirkusryhmä Circus Ruskaan.

Circus Ruska hauskuuttaa Ilosaarirockin yleisöä koko viikonlopun ajan! Kuva: Valentin Abramenkov

Ilosaarirockin festivaalialueella riittää ihmeteltävää myös keikkojen ulkopuolella. Moni festarikävijä on saattanut törmätä alueella äänekkääseen, pinkkeihin asuihin sonnustautuneeseen ryhmään. Kyseessä on sirkusryhmä Circus Ruska, jonka jäsenten tekemisestä ei meteliä tai hilpeää asennetta puutu. Ryhmän esitys sisältää rytmikästä musiikkia, jonglöörausta ja taidokkaita akrobatiatemppuja.

– Olemme esiintymässä Ilosaarirockissa kolmatta kertaa, ryhmän jäsenet kertovat. Sirkustaiteilijat ovat kiertäneet kaikki Suomen isoimmat festarit, kuten Provinssin, Qstockin ja Pori Jazzin. Sirkusryhmään jäsenet ovat päätyneet monenlaista kautta.

– Me sirkustemppuilijat teemme tätä nuorisosirkuspohjalta, yksi pinkkiasuinen kertoo. Osa taiteilijoista myös opiskelee alaa. Ryhmä on harrastanut sirkustemppuja yhdessä vapaa-ajalla useamman vuoden ja päätynyt sittemmin esiintymään festareille. Musisoijat ovat usein mukana esityksissä.

– Osataan me muitakin biisejä soittaa kuin näitä, ryhmästä nauretaan.

Rokkitunnelma on ollut Circus Ruskalle hyvin mieleinen ja hauskaa on ollut, vaikka hellettä on riittänyt. Verkkotoimituksen kysyessä Suomen parhaita festareita, vastaus onkin selvä.

– Ehdottomasti Ilosaarirock!

Teksti: Katja Autio
Kuva: Valentin Abramenkov

Jaa tämä
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

« Etusivulle

« »