Ilosaarirock – lupa pukeutua

Onko festarilook vielä työn alla? Nappaa Ilosaarirockin verkkotoimitukselta tyyliä ja käytännöllisyyttä huokuvat vinkit pukeutumiseen. Avainsanoina glitter, vyölaukut ja mielikuvitus!

Glitteriä poskiin ja menoksi!

Festarimiljöössä on usein havaittavissa muutama selkeästi dominoiva trendi ylitse muiden. Yhdysvalloissa järjestettävä Coachella-festivaali toimii uusimpien tyylien näyttämönä, josta vaikutteet rantautuvat myös suomalaisille musiikkikarkeloille. Takavuosien trendejä ovat olleet monenkirjavat leit, hulmuavat mekot, suuret hatut ja hippityyliset hapsut. Viime vuonna suurin villitys hengitti glitterhuumaa, eikä sille povata tänä vuonnakaan laantumisen merkkejä. Kasvoglitterit ovat siis edelleen SE juttu. Rokissa kasvojansa voi käydä koristuttamassa vaikka ekoglittereihin erikoistuneella Glitternistillä.

Vyölaukkujen paluu

Yksi tämän kesän ylivoimaisista hittitrendeistä ovat yllättäen – vyölaukut. Nämä reissaajan ykköstoverit tekivät odottamattoman paluun ja villitsevät festarinäkymässä tuoden nostalgisen tuulahduksen menneestä. Mielikuvana vyölaukku saattaa herättää osassa ihmisistä traumaattisia muistoja neonväriseltä ja kreppiraudan katkuiselta kasarilta, mutta ei hätää. Monet vaateketjut ovat tehneet päivityksen vyölaukkujen yleisilmeeseen. Vyölaukkuja on siis saatavissa monessa koossa ja mallissa.

Esimerkiksi Ruisrockissa monet festarikävijät luottivat vyölaukkujen käytännöllisyyteen. Ida Myllärinen edusti perinteisessä mallissa, jota koristivat Pikachut. Myllärinen kertoo hankkineensa suloisen vyölaukkunsa taannoin UFF:in Second Hand -myymälästä ja kokee vyölaukkujen uuden tulemisen tervetulleena. Hän suorastaan ihmetteli, miksi ne olivat koskaan menneet muodista, sillä ovathan ne niin käteviä!

Vyölaukku on palannut!

Ihmiset perustelevat vyölaukkujen mahtavuudeksi sen pienen ja rajallisen tilan. Sinne mahtuu vain kaikista oleellisin, jolloin ei tule pakattua mukaan turhuuksia.

Viime hetken tärpit

Glitterin ja vyölaukkujen lisäksi muutama simppeli tyylivinkki rokkia varten:

Lisäksi se tärkein: pukeudu mielikuvituksekkaasti. Ilosaarirockin kävijäkunta ei leimaudu selkeästi tietyn musiikkigenren alle, jolloin pukeutuminen on monimuotoista. Joukkoon mahtuu hipstereitä, punkkareita, hevareita sekä tilannepukeutujiksi tituleerattavia hauskuuttajia. Tyylissä on vara revitellä ja katseenvangitsijaksi sopii omavalintainen ärsyke. Festareiden parasta antia on bongata toista hurjempia asukokonaisuuksia, joten rohkeutta peliin!

Teksti: Mirja Kallinen
Kuvat: Mirja Kallinen ja Markus Korpi-Hallila


« Etusivulle

« »