Ilosaarirockin ruokamaailma

Festivaalihuuma koostuu hyvän musiikin ja letkeän meiningin lisäksi myös maukkaasta ruuasta! Festarialueelta löytyykin ruokaa moneen makuun ja nälkään, jonka avulla jaksaa tampata pimenevään iltaan asti ja jatkaa taas seuraavanakin päivänä.

Ei Ilosaarirockia ilman Kerubia! Kerubin Grillin löydät päälavan läheisyydestä maukkaankuuluisten burgereidensa, bataattiranskalaistensa sekä muiden suussa sulavien grilliherkkujensa kera. ”Kupu ravittuna festaroit fantsummin!”, hihkuu POP UP Kerubi tutulta paikaltaan Tähtiteltan kupeesta. Ilosaarirockin laajin juomavalikoima, festareiden ainoa sisäravintola ja viihtyisä terassi ruokailupöytineen, mikäs tämän parempaa?

Ravintola Kerubin Rentobrunssi ei ole jätä nälkäisiä aamuvirkkujakaan pulaan, sillä festivaalin syntysijoilla, Ilosaaressa (Siltakatu 1) on pöydät katettuna runsaalla tapaspöydällä, monipuolisilla grillin antimilla ja herkkujälkkäreillä lauantaina ja sunnuntaina klo 10–15.

Kerubin grilli Ilosaarirockissa.

Pääportin läheisyydestä löydät täytetyt ciabattat Holy Smoke Grillin tarjoilemina; tätä keltaista koulubussia et voi olla huomaamatta! Gastro Rullan tuhdit soija- tai kebabrullat sammuttaa festarikävijän nälän – heidän hodarikärryihinsä voit törmätä myös kiertämässä aluetta, jolloin hodari on helppo napata kouraan ja suunnata kohti kovimpia menoja.

Pääruokamyyntirivistössä valinnan varaa riittää niin liha-, kasvis-, kuin vegaanisten ruokien ystäville, sekä uusia makuelämyksiä kaipaaville. Jo vuosikymmenien kokemuksella Grill Station ja Ho Dai todellakin tietävät mitä festarikansa ruualtaan kaipaa. Kevätkääryleet kruunaavat kesän ja muun muassa näitä alueella tarjoilee Loving Hut express.

Kansainvälisiä tuulahduksia alueelle tuo Bun & Yen Premium Asian Foodin alusta alkaen itse valmistetut aasialaiset annokset. Taste of Mexico tarjoilee tasokkaat ja perinteikkäät tex-mex -ruoat cheddarkastiketta säästelemättä! Mihailin Tavernan pita-annokset itsevalmistetulla tsatsikilla ja hummuksella saavat puolestaan kreikan meren vaahtopäiden kuohunnan kuulumaan mielessä jo ensipuraisun kohdalla.

Paikallisia makuelämyksiä lautasille taikovat Joen RuokaprihaLeckers ja Pizzapojat. Savustettua kalaa, kana-annoksia ja wokkeja, eli lähiruokaa rakkaudella ja grillistä, ai että!

Burgerin nälkää nälkää taltuttamaan suoraan Herttoniemen sydämestä saapuu Treffi on the road tinkimättömällä grillausasenteellaan yhdessä savuavan hiiligrillinsä kanssa. Myös Local Bistro feat Repo Food Truckilla hiiligrilli hehkuu punaisena jo legendan maineen niittäneiden vegaanisten maa-artisokkaburgereiden ja rotukarjaburgereiden ansiosta, eikä asiakkaiden toiveita ole vuoden aikana unohdettu: valikoimassa myös Kotisirkat!

Tiensä festivaalikansan sydämiin löytänyt kaksikko löytyvät myös Pääruokamyyntirivistöstä. Fafa’sin maukkaat ja riittävän kokoiset kana- ja falafel-annokset saavat hymyn jokaisen huulille. Dead Burritoksen mehevät liha-, kana- ja kasvis-burritot puolestaan saavat jokaisen tuntemaan elävänsä! Valikoimasta löytyy myös monipuolisia nacho-annoksia, jotka sopivat vaikka kaverin kanssa jaettavaksi pikkunälän yllättäessä.

Rentolavan suuntaan siirtyessä on oivallista hengähtää hetki ja nauttia kuppi kuumaa kahvia suoraan Eetti-Kahvilasta tai nauttia Kihaus-Kahvilan muurinpohjaletuista ja aidoista, pohjoiskarjalaisista karjalanpiirakoista munavoilla. Helpotusta helteeseen tarjoilee Vuonoksen Jäätelön Jäätelömestarit, joiden käsityönä tehdyistä jäätelöistä ja sorbeteista löytyy varmasti suosikki jokaiselle herkkusuulle.

Nälän yllättäessä matkalla Tähtiteltalle näyttää Ruisherkku, mihin kaikkeen paahdetusta ruisleivästä höysteineen on! Täältä löydät myös jo Pääruokamyyntirivistöstä tutun Leckersin makkaraperunoineen ja kana-annoksineen.

Metellin kupeesta löytyy Ravintola Roka streetfood-vaununsa kera autenttisten pohjolan makujen saattelemana. Poromakkaraherkut ja sänkkärit itsetehtyinä ja rakkaudella maustettuna. Coffee4you:n vaunun lämpimät juomat puolestaan herättävät uuteen festarointipäivään ja auttavat väsymyksen yllättäessä.

Leirinnässäkään ei kukaan jää näkemään nälkää, sillä Ravi- ja Niittyleirinnän kioskien lisäksi Ravileirinnässä nälkäisten hätää ovat taltuttamassa tänäkin vuonna Pizzapoikien velhot kellon ympäri. Pikkupurtavat, kasvis- ja liha-annokset sekä wokit lämmittävät viilenevässä illassa ja antavat lisäpuhtia rokkailuun ja leirinnän humuun!

Ruokaa, nam nam!


« Etusivulle

« »